Savonia Stagen suunnittelijoita.

Kuopiorockin Savonia Stage uudistuu – Savonian muotoilun opiskelijat suunnittelevat lavan visualisoinnin

Kesän 2024 Kuopiorockissa nähdään uudistettu Savonia Stage. Savonia-ammattikorkeakoulun nimikkolavan visualisoinnin suunnittelee Savonian palvelumuotoilun opiskelijat.

– Lavan suunnittelu on ollut tosi mielenkiintoista. Tämä on tosi erilainen juttu, muiden kurssien tehtäviin verrattuna. Itse tykkään rockmusiikista, joten senkin puolesta tämä on mieluinen tehtävä, palvelumuotoilun opiskelija Mira Kankainen kertoo.

Nuorille muotoilijoille mahdollisuus toteuttaa oma visualisointi isolla festivaalilla on iso juttu.

– Lavan suunnittelu on tosi hieno kokemus ja olen tosi tyytyväinen, että pääsee tällaista tekemään. Olisi tosi hienoa nähdä oma kädenjälki isossa tapahtumassa, palvelumuotoilun opiskelija Nelli Kankainen sanoo.

Savonian koulutuksen työelämäläheisyys saa Nelli Kankaiselta kiitosta.

– On hienoa opiskella Savoniassa. Täällä pääsee tekemään oikeita asiakastöitä ja on mahdollisuus, että oma kädenjälki voi oikeasti näkyä jossain. Työt ei jää vain suunnittelun asteelle.

Savonia Stagen suunnittelijoita.
Espanjalainen vaihto-opiskelija Laia Argelés Boixader (vas.) sekä palvelumuotoilun opiskelijat Mira Kankainen ja Nelli Kankankainen esittelevät Savonia Stage -suunnitelmiaan.

Välikatselmus

19. maaliskuuta Savonialla järjestettiin lavasuunnitelmien välikatselmus, jossa kuusi opiskelijaa esitteli suunnitelmiaan.

Rock-estetiikka ja Savonian pinkki–musta värimaailma oli suunnitelmissa vahvasti läsnä.

– Opiskelijat ovat tehneet kokonaisvaltaista visuaalisen ilmeen suunnittelua, pohtineet taustoja ja hakeneet aihemaailmoja. Jokainen esittelee oman vision siitä, miltä Savonia Stage näyttää, muotoilun lehtori Marke Iivarinen kertoo.

Iivarinen sanoo, että Kuopiorockin lavan suunnittelu on uusi aluevaltaus Savonian palvelumuotoilulle.

– Opiskelijat ovat tyytyväisiä, kun heille annetaan haasteita ja tekemiseen luotetaan.

Lavan suunnittelua tehdään tapahtumamuotoilun opintojaksolla. Opintojakson toinen opettaja on lehtori Tarja Hyvärinen.

Savonia Stagen suunnittelijoita.
Vaihto-opiskelija Arnau López Trias (vas.) sekä palvelumuotoilun opiskelijat Miko Husso ja Juho Ruotsalainen esittelevät suunnitelmiaan välikatselmuksessa.

Tulokset nähtävissä heinäkuussa

Välikatselmuksessa valittiin kaksi lavan visualisointia, joiden suunnittelua opiskelijat työstävät eteenpäin. Näistä kahdesta valitaan lopulta visualisointi, joka toteutetaan heinäkuussa Kuopiorockiin.

Katselmuksessa oli mukana myös Kuopiorockin festivaalipäällikkö Allu Koskinen.

– On hienoa tuoda kuopiolaisten muotoiluopiskelijoiden osaamista esiin Kuopiorockissa. Näyttävästi visualisoitu Savonia Stage tarjoaa kävijöille yhden elämyksen lisää ja täydentää tapahtuman tarjontaa hienosti, Koskinen sanoo.

Kuopiorock järjestetään Kuopion Väinölänniemellä 25.-27.7.2024. Savonia on tapahtuman yhteistyökumppani.

Savonia Stagen suunnittelijoita.
Savonia Stagen työryhmä yhteiskuvassa katselmuksen jälkeen. Kuvassa Kuopiorockin festivaalipäällikkö Allu Koskinen (vas.), lavaa suunnitelleet palvelumuotoilun opiskelijat ja Savonian markkinointiasiantuntija Juho Papinniemi (eturivissä).