Kuopiossa aloitetaan Hop-on Hop-Off -kuljetukset

Kuopion kesämatkailu saa lisää potkua, kun Hop-On Hop-Off -bussi ja -laiva aloittavat liikennöinnin juhannuksen jälkeen.

Hop-On Hop-Off -konsepti tarjoaa Kuopiossa lomaileville matkailijoille sekä paikallisille helpon tavan vierailla useassa matkailukohteessa saman päivän aikana keskustan alueella. Kahden tunnin välein liikkuva linja-auto mahdollistaa vaivattoman siirtymisen matkakohteesta toiseen, tarinoiden siivittämänä. Lisäksi kahdesti päivässä liikennöivä Hop-On Hop-Off -laiva mahdollistaa matkailun pitkin kaunista Kallavettä esimerkiksi matkustajasatamasta Bellanrantaan tai Rauhalahden matkailukeskukseen.

Hop-On Hop-Off -bussi liikennöi matkailusesonkeina, eli kesällä ja syyslomalla 2021 ja 2022, joululomalla 2021 ja talvilomalla 2022. Lähtö- ja päätepysäkit sijaitsevat kaupungintalon edustalla. Noin puolentoista tunnin matka kulkee reittiä Kauppatori – Matkustajasatama – Väinölänniemi – Sokos Hotel Puijonsarvi – Kylpylähotelli Rauhalahti – Matkailukeskus Rauhalahti -RIISA – Ortodoksinen kirkkomuseo -Matkailukeskus Kuopion Saana – Kauppatori – Kuopion Matkakeskus Portti – Puijo – Matkakeskus -Kauppatori.

Reitin varrella olevat pysäkit merkitään Hop-On Hop-Off -tunnuksin, linja-auton teippaukset ovat teeman mukaisesti sekä laivan tunnistaa Hop-On Hop-Off -lakanoista, jotta ne erottuvat selkeästi muista vastaavista kulkuvälineistä.

Liput ovat voimassa koko päivän ja niitä voi ostaa osasta hankkeessa mukana olevista yrityksistä, verkkokaupasta ja Kauppatorille tulevasta matkailuinfosta. Yksittäisen lipun hinta on 10 euroa ja perhelipun 25 euroa. Perhelipulla voi matkustaa kaksi aikuista sekä kaksi lasta.

Kuljetuspalvelu paikallisliikenteen ja Vilkku-fillareiden tueksi

Hop-On Hop-Off -kuljetuspalveluiden avulla matkailijat voivat suunnitella entistä helpommin mieluisia sisältöjä päiväänsä Kuopiossa. Hop-On Hop Off -kuljetusten myötä sekä paikallisten että matkailijoiden on helppo vierailla saman päivän aikana esimerkiksi kotieläinpuistossa ja museossa, jonka jälkeen voi siirtyä erilaisten aktiviteettien ja luontoseikkailuiden pariin.

Päivä Kuopiossa Hop-On Hop-Off -konseptin kehittäminen -hanke on Pohjois-Savon liiton (EAKR), kuopiolaisten matkailuyrittäjien, Kuopion kaupungin ja Savonia-ammattikorkeakoulun rahoittama yhteishanke, jolla parannetaan kuopiolaisten matkailukohteiden saavutettavuutta. Savonia-ammattikorkeakoulu toimii hankkeen hallinnoijana.