Lukuvuosi alkaa: koulutamme, tutkimme, kehitämme, innovoimme!

30.08.2021   Uutiset

On jälleen aika innostua opinnoista ja heittäytyä jatkuvan oppimisen virtaan, kun Savonia-ammattikorkeakoulun lukuvuosi alkaa! Kolmella kampuksella, kuudella koulutusalalla ja yli 40 tutkinto-ohjelmassa on yhteensä yli seitsemäntuhatta opiskelijaa. 

Yhtenä Suomen suurimmista ammattikorkeakouluista Savonia tarjoaa puitteet monipuoliseen opiskeluun. Opintoja voi suoritta päiväopiskeluna, työn ohessa Master Schoolissa tai joustavasti avoimessa AMK:ssa. 

Pitkään odotettu avaus on DI-muuntokoulutuksen alkaminen: Savonia on ollut mukana Itä-Suomen yliopiston, Tampereen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun yhteistyössä toteutettavan DI-muuntokoulutuksen suunnittelussa ja tänä syksynä alkavassa toteutuksessa. Savonialla on vahva tekniikan osaaminen ja alueen teknologiateollisuuden tuntemus.

Savonian Master School kokoaa sateenvarjonsa alle monipuolisen valikoiman YAMK-tutkintoja. Yhtenä nousevana alueena on kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt sosiaali- ja terveysalan digitalisaation ja hyvinvointiteknologian osaaminen. Aihetta voi opiskella sekä suomenkielisessä että englanninkielisessä tutkinto-ohjelmassa. 

Uutena kansainvälisenä tutkintona Savonialla alkaa ensimmäistä kertaa yhdessä saksalaisen Deggendorf Institute of Technology:n kanssa Joint Degree -tutkinto Global Public Health. 

–  Savonia haluaa vastata joustavasti työelämän uusiin osaamishaasteisiin ja on ilo aloittaa lukuvuosi entisin ja osin uusin ohjelmin, toteaa rehtori Mervi Vidgrén.

Syyslukukauteen lähdetään jo totutuilla terveysturvallisilla käytännöillä, mutta lähiopetusta painottaen. Savonia-ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat aloittavat Microkadun kampuksella opintonsa lähi- ja etäopiskelun yhdistelmänä. Varkauden, Iisalmen ja Musiikkikeskuksen kampuksilla opetuksen poikkeusjärjestelyitä ei tarvita vaan opetus alkaa pääsääntöisesti lähiopetuksena. Savonian kampukset ovat avoinna ja kampusten palvelut ja tilat opiskelijoiden käytössä.

Lisätietoja: 

Mervi Vidgrén
Ammattikorkeakoulun rehtori
p. 044 7855 001