Mitä sä teet illalla? – Opiskelijoiden hyvinvointiviikko kiinnittää huomiota vapaa-aikaan

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Savonia-ammattikorkeakoulussa opiskelijoiden hyvinvointi on sydämen asia. Tästä syystä järjestämme joka syksy opiskelijoiden hyvinvointiviikon! Tänä vuonna viikkoa vietetään 2.-6.10. ja viikon aloituksena toimii Microkadun kampuksen (Microkatu 1, Kuopio) Kampussydämessä järjestettävä hyvinvointitapahtuma maanantaina 2.10. kello 10-15.

Tänä vuonna hyvinvointiviikolla halutaan kiinnittää erityistä huomiota opiskelijoiden vapaa-ajan viettoon ja siihen, että kaikille löytyisi mielekästä tekemistä sekä oma paikka korkeakouluyhteisössä.

– Mitä enemmän teet mielekkäitä asioita, sitä enemmän saat mielekkäitä kokemuksia ja se lisää hyvinvointia. Mielekästä tekeminen voi olla urheilu, mutta se voi olla myös jotain ihan muuta. Ihmisellä voi olla monenlaisia kiinnostuksen kohteita ja voimme innostua erilaisista asioista, painottaa korkeakoulukuraattori Meri Tissari.

”Kannustamme kaikkia olemaan osa korkeakouluyhteisöä omalla tavallaan”

Hyvinvointiviikko kannustaa hakeutumaan kiinnostavan tekemisen pariin vapaa-ajalla ja toimii samalla vastaiskuna opiskelijoiden kokemalle yksinäisyydelle, jota esimerkiksi korona on lisännyt.

– Haluamme kannustaa opiskelijoita lähtemään kotoa kohtaamaan muita kiinnostavan tekemisen parissa. Jos urheilujoukkueet eivät ole oma juttu tai kaipaa liikunnalle vastapainoa, niin hyvinvointiviikon avajaispäivän ohjelmassa esittäytyvät muun muassa Kuopion roolipelaajat ja shakinpelaajat, kertoo oppimisen tuen asiantuntija Petra Roininen.

Opiskelijoiden hyvinvoinnin parissa työskentelevät Meri Tissari ja Petra Roininen tietävät, että yksinäisyyden kokemus voi olla läsnä, vaikka ympärillä olisikin ystävällisiä ihmisiä. Tunne siitä, että tulee ymmärretyksi ja hyväksytyksi omana itsenään on erittäin tärkeää myös opiskelukyvyn ylläpitämisen kannalta.

Kiinnostava uusi harrastus ja sitä kautta oman yhteisön löytäminen voivat auttaa löytämään omannäköisen porukan ja tunteen siitä, että riittää sellaisena kuin on.

– Käymme usein opiskelijaryhmissä puhumassa opiskelijan stereotyypistä ja siitä, että se ei päde eikä sen tarvitse päteä kaikkiin. Oikeasti tärkeintä on tehdä sitä, mitä itse haluaa elämältään ja minkä kokee mielekkääksi, Tissari kertoo.

– Ulkopuolisuuden tunne on kamala asia. Tavatessamme opiskelijoita yksinäisyys ja ulkopuolisuuden tunne nousevat joskus esiin, vaikka alun perin meihin on otettu yhteyttä aivan muusta syystä. Siksi haluamme hyvinvointiviikon myötä kannustaa kaikkia olemaan osa korkeakouluyhteisöä omalla tavallaan, Roininen kertoo.

Hyvinvointitapahtuman ohjelmassa 2.10. on osallistavaa toimintaa, lajikokeiluja sekä näytöksiä ainakin seuraavilta toimijoilta:

RC autoilijat, Kuopion suunnistajat, SPR Kuopion osasto , Setlementti Puijola, Deep in the forest -frisbeeqolf, Sykettä, Kulttuuripaja Luode, Wellness Center, kampuspapit, Kuopion Roolipelaajat ry, Savon Velhokoulu, Järvi-Suomen Partiolaiset ry, YTHS, Digi-ink, Kuopion Shakinystävät, RC autoilijat ja Puijon latu