Nainen pipetoi laboratoriossa

Mitta Oy:n ja Savonian välinen liiketoimintakauppa

#SavoniaAMK

Mitta Oy on ostanut 15.6.2022 Savonia-ammattikorkeakoulu Oy:n betoni-, kiviaines- ja asfalttilaboratoriopalvelut. Tätä palvelua Savonia on opetustoiminnan rinnalla tarjonnut myös ulkopuolisille asiakkaille.

Liiketoimintakaupan myötä Savonian laboratoriopalvelujen neljä (4) asiantuntijaa siirtyy Mittaan vanhoina työntekijöinä ja he jatkavat entisissä tehtävissään.

– Meillä on toiminut Kuopion markkina-alueella yksikkö, joka tuottaa kiviaines- ja asfalttilaboratoriopalveluja. Asiakkaat ovat toivoneet meiltä myös betonilaboratoriopalveluja. Liiketoimintakaupan myötä saimme osaavan ryhmän betonitestauksiin sekä lisävahvistusta nykyisen kiviaines- ja asfalttilaboratorioon. Siirtyvä henkilöstö on kokenutta ja ammattitaitoista. Heidän käytännön ja teorian osaamista on ilo tarjota asiakkaillemme, Mitta Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska kertoo.

– Savonia toimii strategiansa mukaisesti kestävän kasvun kumppanina ja osaamisen varmistajana maakunnassa. Vaikuttavuutemme syntyy vahvasta vuorovaikutuksesta eri toimijoiden kanssa, kun haluamme tuottaa uutta tietoa, osaamista ja uusia ratkaisuja ympäröivään yhteiskuntaan, kertoo Savonia-ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtaja ja rehtori Mervi Vidgrén.

– Laboratoriopalveluiden myynnillä haluamme olla mukana vahvistamassa alueen toimijoiden elinvoimaa ja liiketoimintaedellytyksiä, Vidgrén toteaa.

Lisätietoja:
Aki Puska, toimitusjohtaja, Mitta Oy, +358 40 5683490, aki.puska@mitta.fi
Mervi Vidgrén, toimitusjohtaja ja rehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, +358 44 7855001, mervi.vidgren@savonia.fi

Mitta-konserni on vuonna 1989 perustettu suomalainen kansainvälisesti toimiva mittaus- ja kenttätutkimusalan konsulttiyhtiö, joka toimii laajasti rakentamisen arvoketjussa. Mitta on Suomessa markkinajohtaja, jonka toimialat ovat mittaus-, laboratorio-, maaperätutkimus- sekä ympäristö- ja monitorointipalvelut. Mitta työllistää yli 500 alan ammattilaista yli 30 toimipaikassa Suomessa sekä Ruotsissa.