Nokia ja Savonia sopivat yhteistyön syventämisestä

#savoniaAMK

Nokia Solutions and Networks Oy ja Savonia-ammattikorkeakoulu oy sopivat yhteistyöstä kumppanuussopimuksella. Sopimus allekirjoitettiin helmikuun alussa. 

Nokian ja Savonian yhteistyö vahvistaa tieto- ja viestintätekniikan koulutusta, sekä syventää erityisesti DigiCenterNS- ja Business Center- ja ekosysteemipalvelujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa, josta yritykset hyötyvät. Yhteistyön keskeisenä alustana toimii esimerkiksi Savilahden 5G-testiverkko, joka vahvistaa entisestään opetusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa tulevaisuuden langattomien ratkaisujen kehittämiseksi.

Yritysten digitalisaation ja liiketoiminnan kehityksen nopeuttamista autetaan myös teknisillä selvityksillä, analyyseilla, laboratorio- ja –testausyhteistyöllä sekä showroom-ympäristöllä. 

Yhteistyö edistää Nokian ja Savonian strategisten tavoitteiden saavuttamista, muun muassa seuraavasti:

  • Vahvistaa Nokian ja Savonian työnantaja- ja korkeakoulukuvaa tarjoamalla Savonian opiskelijoille viimeisintä ICT-teknologiaa kehittäviä koulutuksia, opinnäytetyö-, opiskelijaprojekti-, harjoittelu- ja työmahdollisuuksia.
  • Jakaa ja kehittää molempien osapuolten asiantuntemusta sekä osaamisen kehittymistä, esimerkiksi mentoroinnilla sekä tilojen yhteiskäytöllä. 

Savonialla on erittäin monipuolinen ICT-koulutustarjonta. Tietotekniikan insinöörikoulutuksen lisäksi syksyllä 2023 alkaa tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus ja englanninkielistä IoT (Internet of Things) –tutkintokoulutusta ei vastaavanlaisena ole muualla. 

– Nokia-yhteistyön syventäminen on koko Itä-Suomelle tärkeää, koska ICT-ala kehittyy vauhdilla. Haluamme näin tarjota meidän opiskelijoille mahdollisuuden opiskella alan uusinta teknologiaa kuin myös vahvistaa alueen yritysten ja yhteisöjen kilpailukykyä digitalisoituvassa ja kansainvälistyvässä liiketoiminnassa, korostaa Savonian rehtori, toimitusjohtaja Mervi Vidgrén

Nokia Technology Centerin johtaja Vesa Kohtamäki uskoo, että kumppanuussopimuksen myötä yhteistyö voidaan nostaa uudelle tasolle esimerkiksi ulkomaisten osaajien houkuttelemisessa Suomeen sekä TKI-yhteistyön tiivistämisen osalta:

– Haluamme yhteistyön kautta antaa opiskelijoille näkymän tulevaisuuden työmahdollisuuksiin, työllistymispolkuun sekä viimeisimpään teknologiseen kehitykseen.

Nokian logo.
Savonian logo.