Tanssinopettaja opiskelijat tanssisalissa.

Nuoren naisen raastava syöpäprosessi päättyi toivoon ja oman musiikin julkaisuun 

#SavoniaAMK

Tällä viikolla ensimmäisen kappaleensa julkaiseva musiikkiartisti Rasmine sai täysin yllättäen leukemiadiagnoosin vuonna 2019 kesken ylioppilaskirjoitusten, täytettyään juuri 18 vuotta. Rankat syöpähoidot alkoivat saman tien ja kestivät kaksi ja puoli vuotta.  

Syöpähoitojen kaljuunnuttama tyttö katsoo kameraan ja hymyilee.
Rasmine.

Elämä pysähtyi, kun Rasmine joutui eristäytymään hoitojen viedessä vastustuskyvyn. Hoidot aiheuttivat myös kerta toisensa jälkeen vaikeita sivuoireita ja kipuja. Ymmärtäessään, että elämä saattaisi päättyä piankin, pysähtyi nuori nainen miettimään, mitä on jäänyt tekemättä, elämättä ja kokematta. 

Vastaus oli selkeä: musiikki. Rasmine päätti, että hän haluaa laulaa. 

Laulamisesta tuli tavoite ja keino selviytyä. Hoitojen aikana Rasmine äänitti lyhyitä cover-tulkintoja Instagram-tililleen, mutta hoitojen loppupuolella toipilas pääsi ystävien järjestämänä yllätyksenä kokeilemaan laulamista myös studiossa. Tästä lähti liikkeelle positiivinen lumivyöry.  

Syntyi Kuolemanvyöhyke-kappale, jonka taustalla on kaksi raskaan musiikin pitkän linjan muusikkoa Samuli Rimmi ja Timo Pönni

Yhteistyöprojekti Savonian opiskelijoiden kanssa 

Kuolemanvyöhyke on se raja-alue, jossa vuorikiipeilijä tekee päätöksen, jatkaako hengenvaarallista kiipeämistä vai kääntyykö takaisin. Rasminen ensimmäinen oma kappale ja musiikkivideo Kuolemanvyöhyke kertoo elämän raadollisuudesta, mutta ennen kaikkea toivosta. 

Tyttö istuu maassa.

Rasminen musiikillinen tyyli on pehmeä, mutta heavymuusikot tuovat siihen realistista rouheutta. Sanoitus on Rasminen äidin, Ulla Pekkarisen, käsialaa.  

Musiikkivideon ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Savonia-ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijat Aino Ikonen ja Heta Hotokka.

Koreografiasta vastaavat Savonian tanssiopettajaopiskelijat Catarina Ramos, Ulpu Moisio ja tanssista Emma Kari, Nea Hoffström, Noona Hatakka, Aino Toivanen, Tyyne Tuomivirta, Ulpu Moisio ja Catarina Ramos

Pääset katsomaan musiikkivideon klikkaamalla tästä.