Paluu juhlavuoteen – Näin Savonia juhlisti 30-vuotista taivaltaan!

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Jo kolmekymmentä vuotta Savonia-ammattikorkeakoulu on toiminut aluekehittämisen moottorina. Olemme kouluttaneet, tutkineet, kehittäneet ja innovoineet niin Pohjois-Savossa kuin maailmalla.

Ruuhkavuosi-ikään päässyttä Savoniaa on juhlittu koko vuoden 2022 ajan ja juhlavuoden ohjelmaan on sisältynyt muun muassa alla kuvattuja huippuhetkiä. Tämän kuvakollaasin myötä pääset palaamaan kuluneen vuoden tunnelmiin.

Savonia toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta 2023!

Savonialaista arkea ja juhlaa –julkaisu

Tutustu Savonialaista arkea ja juhlaa – 30-vuotisjuhlavuoden julkaisuun klikkaamalla tästä.

Puijon tornin valaisu 10.–31.1.

Savonian 30-vuotisjuhlavuosi käynnistyi Puijon tornin valaisulla. Torni valaistiin Savonian pinkillä värillä. Tornin valaisuun kuului Valon hetki -valoesitys. Esitys nähtiin joka ilta tasatunnein. Valon hetken kesto oli viisi minuutta.

SuomiAreenan 11.–15.7. pääyhteistyökumppanuus

Savonia tarjosi SuomiAreenassa monipuolisen ohjelman. Keskusteluissa pureuduttiin ilmastoturvallisuuteen, kokonaisturvallisuuteen ja ammattikorkeakoulujen rooliin suomalaisessa yhteiskunnassa. Yhteiskunnallisena tekonaan Savonia tarjoaa kaikille avoimen ilmastonmuutos ja terveys -verkko-opintojakson. Porin Kansalaistorilla torikansa pääsi tutustumaan muodin vihreään siirtymään ja luomaan itsestään virtuaalisen avatarin kehoskannerilla!

Torikahvit Iisalmen kauppatorilla lauantaina 11.6. ja Varkaudessa torstaina 16.6.

Savonia tarjosi pullakahvit sekä tietoa toiminnastaan kesäisten torikahvien merkeissä.

Teflarit torilla 20.9.

Lukuisista hiteistään tunnettu Teflon Brothers esiintyi Kuopion torilla tiistaina 20. syyskuuta. Ilmaiskonsertti järjestettiin Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilöstölle osana Savonian 30-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Korkeakouluyhteisö siirtyy torille näyttävänä kulkueena. Tapahtuma veti torille tuhatpäisen yleisön. Kuvat: Markus Aspegren.

Savilahtipäivä 15.11.

Ainutlaatuisia oppimisympäristöjä, maailmanluokan tutkimuslaboratorioita, kirjastoja, taidetta, yhteisiä olohuoneita, elämää, hyvinvointia, iloa ja inspiraatiota! Tiistaina 15.11. järjestetty Savilahtipäivä oli avoin kutsu kaikille kiinnostuneille tulla tutustumaan ainutlaatuiseen kaupunginosaamme.

Tapahtuman aikana tehtiin myös yhteinen vetreyttävä taukojumppa ja osallistujat pystyivät testaamaan kätensä puristusvoimaa, joka kertoo yläkropan lihaskunnosta. Opastetut kiertokävelyt keräsivät useita kiinnostuneita tutustuman Savonian eri toimintoihin pitkin iltapäivää. 3D-tulostuslaboratorio, simulaatiokeskus ja hitsauslaboratorio kierrättivät kiinnostuneita tiloissaan.