Peltolive: Tehot irti nurmesta -verkkotapahtuma

 ”Täsmäviljely ei ole vaikeaa, työlästä eikä välttämättä kallistakaan. Pienillä askelilla pääsee mukavasti nurmien täsmäviljelyn alkuun.” 

Näin lupaa Savonia-ammattikorkeakoulun maatalousteknologian lehtori Miika Kahelin ja lisää, että täsmäviljelyn avulla tuotantopanokset saadaan tehokkaammin käyttöön, millä on positiivisia vaikutuksia niin yrityksen talouteen kuin ympäristöön.  

Tehot irti nurmesta -verkkotapahtuma torstaina 10.6.2021 tarjoaa viljelijöille ja muille aiheesta kiinnostuneille konkreettista tietoa täsmäviljelystä. Peltoniemen maaseutuopistolta lähetettävässä peltolivessä puheenvuoron saavat täsmäviljelyn parissa työskentelevät laitevalmistajat ja tuotantopanosten myyjät.  Lisäksi tietoa Luke Maaningalla tehtyjen nurmitutkimusten tuloksista, muun muassa nurmilajiseoksista, orgaanisista lannoitteista ja vetoletkulevityksestä. Verkkotilaisuuden Farmers’ corner -keskustelussa yrittäjät ja asiantuntijat keskustelevat täsmäviljelyn mahdollisuuksista ja haasteista. 

Tehot irti nurmesta striimataan suorana koronaturvallisesti Peltoniemen maaseutuopistolta 10.6.2021 klo 10 alkaen.   

Verkkotapahtuman ohjelma ja ilmoittautumislinkki: https://maatila2030.savonia.fi/tietopankki/tehot-irti-nurmesta-2021-peltolive