Pohjois-Savon Agri-Food-klusteri on perustettu!

Pohjois-Savoon on perustettu ruokaketjun toimijoita kokoava Agri-Food-klusteri. Klusteri on alan yrittäjiä hyödyttävä ja heidän tarpeistaan ponnistava yhteistyöverkosto. Agri-Food-klusteri Pohjois-Savo on nyt hyväksytty ja rekisteröity virallisesti eurooppalaiselle klusterialustalle ECCP:lle.

Klusterialusta antaa mahdollisuuden saada kansainvälistä näkyvyyttä klusterin jäsenille sekä kaikille maatalous- ja ruokasektorin toimijoille maakunnassamme. Voimme viedä profiiliin näkyviin tapahtumia, uutisia ja tietoa. Kun olemme osa eurooppalaista klusteriverkostoa, meillä on myös mahdollisuus päästä vaikuttamaan toimialan kehittämiseen ja rahoitukseen.

Katso Pohjois-Savon Agri-Food-klusteri profiilia klikkaamalla tästä. Eurooppalaisen klusterialustan löydät klikkaamalla tästä tai tästä.

Paikallisesti Pohjois-Savon Agri-Food-klusteri yhdistää yritykset, oppilaitokset, tutkimus- ja kehittämisorganisaatiot ja julkiset toimijat. Klusteri ei kilpaile kenenkään toimijan kanssa, vaan saattaa yhteen yritykset ja muut organisaatiot aina tarpeen mukaan. Klusteri tähtää siihen, että Pohjois-Savosta muodostuu maailman johtava kestävien maaseutuelinkeinojen alue. Tällä hetkellä Agri-Food-klusterissa on 18 jäsentä.

Klusteri tarjoaa jatkossa erilaisia palveluja, kuten jäsenten välisen yhteistyön edistämistä, uusien tutkimus- ja kehittämisprojektien yhteistä ideointia, säännöllistä tiedottamista ja tiedonjakoa, tiedonsiirron tukemista verkostossa. Klusteri myös edistää jäsenten näkyvyyttä kansallisesti sekä EU-kumppanuusverkostoissa. Pohjois-Savon Liitto on ollut klusterin rakentamistyössä vahvasti mukana. Klusterin tavoitteet on määritelty yhdessä jäsenten kanssa. Jos kiinnostuit, liity jäseneksi klusteriin!

Katso lisätietoja klusterista: www.agrifoodclusterns.fi