Kasvun kuikka -rintamerkki.

Pohjois-Savon yrittäjyys- ja innovaatiovaikuttajia palkittiin Kasvun Kuikka -palkinnolla

Business Center Pohjois-Savo palkitsi tänään aktiivisia yrittäjyyden edistäjiä ja nostaa Pohjois-Savon yrittäjyyskasvatuksen arvostusta Kasvun kuikka -palkinnolla.

Palkinnon saajia haettiin Pohjois-Savon alueelta ilmiantoperiaatteella: ihmisillä oli mahdollisuus ilmiantaa osallistujia omasta lähikunnastaan ja työympäristöstään. Ilmiannot eli osallistujien ilmoittamiset tehtiin sähköisesti linkin kautta ja niitä oli yli 30 laajoilla perusteluilla.

Raati äänesti palkinnon saajat neljästä eri kategoriasta:

Oppilaitoksesta opettajalle tai opiskelijalle: valinta on historian, yhteiskuntaopin, yritys -ja taloustiedon opettaja Kaisa Aalto, Juhani Ahon koulu, Iisalmi.

Järjestölle tai kunnalle: valinta on Kirsi Sisso-Litmanen, Kuopion Yrittäjät ry.

Yritykselle tai yrittäjälle: valinnat ovat Musiikkipäiväkoti Priimi sekä Marjut Soininen, Tuoreverkko.

Muulle aktiiviselle toimijalle: valinta on Pekka Naumanen, Kuopion seudun uusyrityskeskus ry.

Palkintojen jako tapahtui 26.10. kello 13 Savonia-ammattikorkeakoulun Microkadun kampuksella.

Kasvun Kuikka –palkinnon idea on palkita vuosittain toimijaa, esimerkiksi kuntaa tai kuntalaista, koulua, opettajaa tai yrittäjää, jotka ovat tehneet omalta osaltaan ennakkoluulotonta yrittäjyyden edistämistyötä. Työnsä ansiosta he ovat tukeneet luovan sekä yritteliään ympäristön ja kulttuurin kehittymistä Pohjois-Savossa. Palkitsemalla kannustetaan maakunnan asukkaita uuden keksimiseen ja tuetaan yrittäjyyskasvatuksen merkitystä.

Valitsijaraadissa toimivat Kuopion alueen Kauppakamarin kasvu- ja kansainvälistymispäällikkö Tiina Hartikainen, Iisalmen kaupungin projektipäällikkö Mervi Huurinainen, Savon ammattiopiston opettaja ja NY Nuori yrittäjyys yrittäjyysvastaava Risto Räsänen.

Palkintona on tunnustus ja uniikki muotoilutuote, jonka Savoniasta valmistunut muotoilija Martta Holma on suunnitellut.

Innoituksena palkinnolle toimii www.tulevaisuudenosaajia.fi-sivulla oleva kuikka. Visualisoitu kuikka tuo esiin Pohjois-Savon maakuntalinnun modernilla otteella. Se kuvaa maakunnan kulttuuria, jossa jokaisella annetaan mahdollisuus kulkea omaa tietään sekä kasvaa täyteen luovaan mittaansa. Kasvun Kuikan sivuille ovat visualisoineet Piirre C Oy:n muotoilijat yhteistyössä Business Center Pohjois-Savon tiimin kanssa.