Alumnifoorumi, ihmisiä poseeraamassa valokuvaa varten.

Sadat ihmiset kokoontuivat Savonian alumnitapaamiseen verkostoitumaan: ”Olen kiitollinen Savonialle”

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Perjantaina 14.4. Kuopion Kampussydämeen ja etäyhteyden päähän kokoontui 266 alumnia ja savonialaista ihka ensimmäiseen, kaikkien alojen yhteiseen alumnifoorumiin.

Iltapäivällä pidetyn yhteistilaisuuden jälkeen osallistujat jakautuivat alakohtaisiin tapaamisiin, hioivat CV:tään LinkedIn-työpajassa ja verkostoituivat. Keynote-puheenvuoron antoi unilääkäri Henri Tuomilehto, joka on jo 20 vuoden ajan tutkinut unta, unen vaikutuksia terveyteen ja ennen kaikkea sitä, kuinka ihminen itse voi parantaa nukkumistaan.

Tykkäsin tapahtumasta! Toteutus oli kiva ja jotenkin tuore! 🙂 Voisin osallistua toistekin. Toivottavasti silloin pääsen myös iltajuhlaan.

OSALLISTUJAN PALAUTE TAPAHTUMAN JÄLKEEN

Illalla Kampussydämen sytytti juhlava tunnelma, kun osallistujat viihtyivät illallisen, salsatuntien ja livenbändin parissa.

Ympäristötekniikan insinööriksi vuonna 2013 valmistuneen Maarit Vihottulan mielestä Savonian opinnoista on ollut paljon hyötyä työuran varrella. Myös vanhat opiskelukaverit ovat jääneet osaksi elämää opintojen jälkeenkin.

– Järjestimme opiskeluaikoina paljon juhlia ja edelleen pidämme yhteyttä, Vihottula kertoo.

”Ollaan kaikki samassa veneessä”

Alumnifoorumi, ihmisiä poseeraamassa valokuvaa varten.

Päivi Wilska oli ennen Savonian opintojaan ehtinyt työskennellä jo vuosia yrittäjänä ja kun hän omasta yrityksestä luovuttuaan kokeili hakea töitä, hän ei yllätyksekseen tuntunut saavan jalkaansa oven väliin millään ilveellä.

Kun Wilska kokeili töiden hakua restonomin opintojen jälkeen, vastaanotto oli aivan toisenlainen. Vuonna 2017 restonomiksi vahvalla tradenomipainotuksella valmistuneella Wilskalla ei ole sittemmin ollut vaikeuksia saada töitä. Parhaillaan Wilska opiskelee Savonialla jo toista kertaa, nyt työn alla on liiketalouden YAMK-tutkinto.

– Olen kiitollinen Savonialle siitä, että pystyin täydentämään restonomin opintojani vahvasti liiketalouden opinnoilla. Muistan elävästi, että meille monimuoto-opiskelijoille lähipäivät olivat todella kivoja valopilkkuja opintojen lomassa, kun pääsi näkemään opiskelukavereita. Meillä oli tapana aina sanoa, että ollaan kaikki samassa veneessä opintojen suhteen ja tuimme toinen toisiamme, Wilska kertoo.

”Voi olla, että joillakin on Savonian tekemisestä vanhanaikainen näkemys”

Yrityspalvelujohtaja Kaija Sääski oli hyvin tyytyväinen tapahtuman suureen suosioon.

– Talo on täynnä ihmisiä ja näen, että täällä on vaihdettu tänään paljon kuulumisia. Vaikka me Savonialla katsomme aina eteenpäin, niin luonnollisesti vanhojen muistelulle ja nostalgialle on oma paikkansa meidän kaikkien mielissä, Sääski iloitsee.

Hyvä idea, kannatan ehdottomasti näiden järjestämistä jatkossakin.

OSALLISTUJAN PALAUTE TAPAHTUMAN JÄLKEEN

Alumnien tapaaminen saattoi olla monelle myös oiva tilaisuus nähdä uusi ja uljas Savonia.

– Voi olla, että joillakin on Savonian tekemisestä vanhanaikainen näkemys, kun tässä ollaan kehitytty viimeisten vuosien aikana ihan todella paljon. Tapahtuma poikii varmasti jatkossa lisää yhteistyötä alumnien ja Savonian välillä, Sääski kertoo.

Kaija Sääski.
Kaija Sääski.

Tapahtumaan saapunut alumni Sauli Schroderuksen mielestä on hienoa, että Savonia järjestää myös kaikkien alojen yhteisiä alumnitilaisuuksia. Vuonna 2014 AMK-tutkinnosta ja vuonna 2021 YAMK-tutkinnosta valmistunut ympäristötekniikan insinööri kokee, että hyötyy opinnoistaan nykyisessä työssään joka päivä.

Hyvä ja onnistunut tapahtuma ainakin ympäristötekniikan osalta.
Toivottavasti myös muiden osastojen alumnit osallistuisivat aktiivisemmin

OSALLISTUJAN PALAUTE TAPAHTUMAN JÄLKEEN

– Minulle tulee mieleen ihan yksittäisiä kurssejakin, jotka auttavat suoraan esimerkiksi vesinäytteiden laadunvarmistamisessa. YAMK-tutkinto on sitten syventänyt ensimmäisestä tutkinnosta saamaani tietoa, Schroderus kertoo.

– Meillä oli kurssilaisten keskuudessa aina todella hyvä yhteishenki ja on hieno juttu, että tällaisia tilaisuuksia järjestetään,