Savilahtipäivä keräsi yleisöä Savonian avoimien ovien tapahtumaan

#SavoniaAMK

Ainutlaatuisia oppimisympäristöjä, maailmanluokan tutkimuslaboratorioita, kirjastoja, taidetta, yhteisiä olohuoneita, elämää, hyvinvointia, iloa ja inspiraatiota! Tiistaina 15.11. järjestetty Savilahtipäivä oli avoin kutsu kaikille kiinnostuneille tulla tutustumaan ainutlaatuiseen kaupunginosaamme.

Avoimet ovet järjestettiin Savonia-ammattikorkeakoululla, Itä-Suomen yliopistolla, Savon ammattiopistolla, KPY Novapoliksen CoWork-ympäristössä ja HUB Panostamossa. Mukana oli myös Kuopion kaupunki esittelemässä Savilahden kehittämistä ja siihen kytkeytyviä kehityshankkeita.

Mies ja naine  istuvat pöydän ääressä ulkovaateisaan ja syövät hernekeittoa.
Eero Heikkinen ja Hannele Pokkinen.

Eero Heikkinen ja Hannele Pokkinen hörppivät tyytyväisinä höyryävän kuumaa hernerokkaa Savonian Kampussydämen kahvilassa.

– Huomasimme tämän tapahtuman ilmoituksen sosiaalisesta mediasta ja päätimme tulla paikalle, Heikkinen kertoo.

Pari pohti parhaillaan mahdollisuutta osallistua Savonian kiertokävelyille. He ehtivät kuitenkin ennen herkkuhetkeä löytää itselleen jo uudet urat Savonian omalla pisteellä.

– Pyöräytimme onnenpyörästä tanssinopettajan ja ympäristöinsinöörin, nehän osuivat aika nappiin, Pokkinen nauraa.

Pokkisen mielestä Savilahti on yks kaks yllättäen kasvanut huimaksi keskukseksi, joka pitää sisällään paljon toimijoita.

– Tällaisia tapahtumia voisi olla useamminkin!

Punainen muovista tehty sisäelin.
Mikrokirurgiakeskukselle tehty malli vatsa-aortan pullistumasta.

Tapahtuman aikana tehtiin myös yhteinen vetreyttävä taukojumppa ja osallistujat pystyivät testaamaan kätensä puristusvoimaa, joka kertoo yläkropan lihaskunnosta.

Opastetut kiertokävelyt keräsivät useita kiinnostuneita tutustuman Savonian eri toimintoihin pitkin iltapäivää. 3D-tulostuslaboratorio, simulaatiokeskus ja hitsauslaboratorio kierrättivät kiinnostuneita tiloissaan.

– Olemme tehneet muun muassa mankeliin hajonneen hammasrattaan tilalle uuden. Tulostamalla voisi tuottaa vaikkapa uusia osia autoihin, 3D-tulostuksen kiertokävelyn ohjaaja Jussi Asikainen kertoo ryhmälle.

Simulaatiokeskuksen näyttö ja potilassänky.
Simulaatiokeskuksessa oli kiertokäynnin aikana harjoitus käynnissä.

Savonian 3D-tulostus on auttanut myös KYSin Mikrokirurgiakeskusta tekemällä heille mallin vatsa-aortan pullistumasta.

– Edellinen oli kuulemma tehty muovipussista, Asikainen jatkaa.

Savonia esitteli myös muun muassa erilasten centeriensä toimintaa, kun Business Center, Design Center, Digi Center ja Wellness Center saivat tilaisuuden kertoa toiminnastaan.

Simulaatiokeskuksessa koulutetaan pääosin sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita. Opiskelijat harjoittelevat potilaan kohtaamista ja hoitotoimenpiteitä harjoitusnukkejen, potilasta esittävien opettajien ja toisten opiskelijoiden sekä toisinaan myös näyttelijöiden avulla.