Savonia

Savonia-ammattikorkeakoulun Vuoden Opettajaksi 2023 Maija Huuskonen

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnalla on ilo ja kunnia nimetä Vuoden Opettajaksi 2023 matemaattisluonnontieteellisten aineiden lehtori Maija Huuskonen.

Huuskonen työskentelee Savonian Microkadun kampuksella tekniikan tutkinto-ohjelmissa. Vuoden Opettajaa esittäneet opiskelijat kuvaavat Huuskosen olevan täydellä sydämellään työtä tekevä ja aina läsnä opiskelijoille. Hänestä löytyy sopivasti jämäkkyyttä ja lempeyttä, auktoriteettia ja inhimillisyyttä.

– Kiitokset tästä huomionosoituksesta ja kommenteista. Vuosien varrella olen oppinut itse paljon opiskelijoilta sekä läheisimmiltä työkavereilta. Suuret kiitokset heille siitä! Pitäkää hauskaa, mutta niin, että seuraavanakin aamuna muistatte, mitä hauskaa tapahtui!, Maija Huuskonen iloitsee.

Vuoden Opettaja on nimetty Savonialla vuodesta 2004 lähtien. Opiskelijakunta sai opiskelijoilta tällä kertaa valtavan määrän esityksiä vuoden opettajaksi. Esityksiä oli yhteensä 428, joissa esitettiin 157 eri henkilöä vuoden opettajaksi. Vuoden Opettajan valinta ei laita opettajia paremmuusjärjestykseen, vaan nimeäminen antaa ennen kaikkea kiitosta ja tunnustusta hyvästä opettajuudesta ja innostavasta asiantuntijuudesta.

Vuoden Opettaja 2023 julkistettiin virallisesti vapunaattona 30.4. Kuopiossa Siskotytön patsaan lakituksen yhteydessä kello 16.