kädet ja

Savonia ja Business Finland aloittavat yhteistyön Ukrainan vihreän siirtymän tukemisessa

Savonia aloittaa Business Finlandin kanssa yrityksille ja TKI-toimijoille kuten ammattikorkeakouluille ja tutkimuslaitoksille suunnatun sparrauksen liittyen Ukrainan vihreän siirtymän tukemiseen. Taustalla on Savonian ukrainalaisten kumppanien kanssa lähes kaksi vuotta kestänyt yhteistyö Ukrainan ilmastoinnovaatioiden kehittämisessä ja ilmastotiekarttojen tekemisessä. Yhteistyötä on rahoittanut Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti.

Sparraus aloitetaan Ukrainan maatalous- ja energiasektorin sekä kaupunkien palvelujen vihreän siirtymän tukemisessa. Business Finland keskittää yhteistyön Developing Markets Platform -palveluun, joka auttaa suomalaisia yrityksiä ja niiden kumppaneita edistämään kestävän kehityksen mukaista liiketoimintaa sekä hyödyntämään globaalia kehitysrahoitusta. Savonian tavoitteena on tarjota erityisesti Pohjois-Savon yrityksille väylä Ukrainan jälleenrakennusoperaatioihin vihreässä siirtymässä ja niiden valmisteluihin jo sodan aikana. Tuloksena on suomalaisten ja ukrainalaisten yhteisiä liiketoiminta- ja TKI-projekteja, joilla toteutetaan Ukrainassa EU:n vihreän siirtymän ohjelmaa Green Deal.

Sparraus alkaa 27.2.2024 Towards a Green Transition in rebuilding Ukraine -tapahtumalla Helsingissä.  Tapahtuma kuuluu myös sisäministeriön tilaisuuksiin Suomen Itämeren valtioiden neuvoston puheenjohtajakaudella 2023-24 sekä YK:n kanssa tapahtuvaan Innovations for humanitarian needs -yhteistyötä.

Tapahtumaan ilmoittautuminen 20.2 mennessä. Tapahtuman seminaariosioon voi osallistua myös verkossa.

https://www.businessfinland.fi/en/whats-new/events/business-delegations/2024/green-ukraine

Lisätietoja: TKI-asiantuntija Jyri Wuorisalo, 044 785 6914, jyri.wuorisalo@savonia.fi