Microkatu, kampus, campus

Savonia jäädyttää korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyön Venäjän kanssa – vihapuheelle ei ole tilaa korkeakouluyhteisössämme

#savoniaAMK

Savonia jäädyttää korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyön Venäjän kanssa – vihapuheelle ei ole tilaa korkeakouluyhteisössä

Opetus- ja kulttuuriministeriö suosittaa suomalaiskorkeakouluja pidättäytymään kaikesta korkeakoulu- ja tiedeyhteistyöstä venäläisten ja valkovenäläisten kumppaniorganisaatioiden kanssa ja näin toimitaan myös Savonia-ammattikorkeakoulussa. Savonia on parhaillaan jäädyttämässä ko. maiden kanssa tehtyjä sopimuksia. 

Linjauksen mukaisesti uusia hankkeita ei käynnistetä ja olemassa oleva organisaatioiden välinen yhteistyö keskeytetään toistaiseksi.

– Toimet eivät kuitenkaan tarkoita, että olemme venäläisiä ja valkovenäläisiä ihmisiä ja kulttuureja vastaan. Savoniassa vihapuhe ei ole sallittua. Opiskelijoita tai henkilöstöä ei saa syrjiä taustan perusteella, vaan venäläiset ja valkovenäläiset henkilöt saavat hakea opiskelemaan ja töihin suomalaiseen korkeakouluun, kertoo rehtori Mervi Vidgrén.

Savoniaa tarjoaa henkistä tukea Ukrainan kriisin herättämään ahdistukseen. Savonian korkeakoulukuraattorit, opinto-ohjaajat ja opettajatuutorit ovat tukemassa opiskelu- hyvinvointia. 

Tukea korkeakoulutukseen ja tutkimusyhteistyöhön

– Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee yhdessä korkeakoulujen kanssa Ukraina-pakettia, ja seuraamme tilannetta ja sen vaikutuksia toimintaamme tarkasti myös Savonialla Mervi Vidgrén kertoo.

Tukipaketilla on tarkoitus tukea ukrainalaisia opiskelijoita, korkeakoulujen henkilökuntaa ja tutkijoita sekä tarjota sotaa pakeneville opiskelu- ja työskentelymahdollisuuksia Suomessa.