opiskelijoita pöydän ääressä

Savonia kehittämässä tulevaisuuden korkeakoulutusta Euroopassa

#SavoniaAMK

Savonia-ammattikorkeakoulu on mukana uudessa European Dual Studies University (EU4DUAL) -allianssissa, joka sai rahoituksen European Universities Initiative -rahoituksesta. Savonian osuus rahoituksesta on noin kaksi miljoonaa euroa.

Tämän vuoden rahoituksessa uusiin alliansseihin pääsi mukaan vain kaksi suomalaista korkeakoulua, Savonian lisäksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK.

Eurooppalaisten korkeakouluverkostojen tarkoituksena on rakentaa tulevaisuuden korkeakoulutusta ja edistää liikkuvuutta sekä kehittää syvällistä yhteistyötä verkoston kesken.

EU4DUAL-allianssissa on mukana yhdeksän eurooppalaista korkeakoulua, jotka kaikki tekevät vahvasti yhteistyötä työelämän kanssa. Verkoston visiona on olla eurooppalainen edelläkävijä ja esimerkki korkeakoulutuksesta, joka tuottaa osaamista työelämän tulevaisuuden tarpeisiin ja ratkaisee globaaleja haasteita yhteistyössä opiskelijoiden ja työelämän kanssa.

– Tähän saakka rahoitetut eurooppalaiset korkeakouluallianssit ovat olleet vahvasti tutkimusyliopistojen vetämiä ja EU4DUAL on ensimmäinen kokonaan työelämälähtöisten korkeakoulujen allianssi, kertoo kansainvälisyysjohtaja Virpi Laukkanen.

Itäsuomalainen korkeakoulutus on vahvasti edustettuna eurooppalaisissa verkostoissa, sillä aiempina vuosina perustetuissa alliansseissa ovat mukana Karelia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto.

Lisätietoja:

Virpi Laukkanen
kansainvälisyysjohtaja
Savonia-ammattikorkeakoulu

virpi.laukkanen@savonia.fi

044 7856 018