Savonia lisää vaikuttavuuttaan kumppanuustoimintaa tehostamalla: ”Tehtävämme on tarjota osaavaa työvoimaa”

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Savonia-ammattikorkeakoulussa on aloitettu systemaattinen kumppanuuksien kehittäminen. Noin 500 työntekijän ja yli 7 000 opiskelijan korkeakoulussa luodaan jatkuvasti uusia kontakteja yritysmaailmaan ja julkiselle sektorille muun muassa opintoihin liittyvien työharjoittelujen muodossa.

Henkilökuva, Kaija Sääski, yrityspalvelujohtaja, Savonia
Kaija Sääski.

Kumppanuusmalli koostuu verkostojen, kumppanuuksien, alumnitoiminnan ja TKI-hankearvioinnin muodostamasta kokonaisuudesta. Kumppanuuksien kehittäminen on tärkeää, koska ammattikorkeakoulujen arvostus perustuu siihen, miten ne kehittävät yritys- ja elinkeinoelämän yhteistyötä vastavuoroisesti tuottaen lisäarvoa ja kilpailukykyä.

– Meidän tehtävämme on tarjota osaavaa työvoimaa. Emme mitenkään pysty tähän, jos emme ole ajan tasalla siitä, millaisia muutoksia yrityksissä ja yhteisöissä on parhaillaan käynnissä, kertoo Savonian yrityspalvelujohtaja Kaija Sääski.

Voit tutustua monipuolisiin yhteistyökeinoihimme verkkosivuillamme klikkaamalla tästä.

Savonian kumppanuustoiminnan kehittämisen tavoitteena on luoda oikeanlaiset toimintatavat kaikille Savonian kumppanille ja verkostoille.

Työelämäyhteistyön syklit ovat kumppanuusmallin toiminta-ajatus, joka ohjaa kumppanuuksien syventämiseen ja monipuolistamiseen. Savonian kumppanuuksien ja verkostojen kartoituksen seurauksena oli muun muassa syytä määritellä yhteistyöhön liittyvät käsiteet, kuten vaikkapa kumppanuus, verkosto ja sidosryhmä.

– Aiemmin kumppanuustoiminta on jäänyt muiden tehtävien jalkoihin, mutta niin ei voi enää jatkossa käydä. Meillä on nyt jokaisessa tiimissä kumppanuusyhdyshenkilö, joiden tehtävä on muun muassa koota tiiminsä kumppanuustietoja.

Kumppanuusmalli edistää myös samalla Savonian vaikuttavuustavoitteita.

– Kumppanuus meidän ja yrityksen tai yhteisön välillä on kuin toimiva avioliitto: se on tasa-arvoinen ja tärkeintä on molemminpuolinen luottamus, Sääski kertoo.