Kaksi lehtoria.

Savonia listattu Euroopan parhaiden työpaikkojen joukkoon

#SavoniaAMK

Millaista on työskennellä yhdessä Euroopan parhaista työpaikoista?

– Iloitsen vilpittömästi hyvän työkulttuurin näkymisestä jokapäiväisessä tekemisessä. On hienoa olla osa Great Place to Workia ja Great Place to Learnia ja vahvistaa niitä parhaan mukaan omalla panoksella, kertoo lehtori Hanna Kemppainen.

Savonia-ammattikorkeakoulu on sijoittunut jälleen loistavasti Euroopan parhaat työpaikat -listauksessa. Savonia on suurten yritysten sarjassa sijalla 35.

Listalla sijoittuminen pohjautuu Great Place to Work®-henkilöstötutkimukseen. Suomalaisia yrityksiä listalla on tänä vuonna yhdeksän.

Euroopan Parhaat Työpaikat -listalle pääseminen edellyttää sijoittumista ensin kansallisessa Parhaat Työpaikat -listauksessa, tässä listauksessa Savonia oli kuluvana vuonna upeasti sijalla neljä.

Luottamusta, arvoja ja arvostusta

– Savonia-ammattikorkeakoulussa työskentely on etuoikeus. Kaikki alkaen ensimmäisestä yhteydenotosta ja haastattelusta jatkuen työsuhteen solmimiseen ja uuden tulokkaan vastaanottamiseen on vahvistanut positiivista kuvaa organisaatiosta. Minut on otettu vastaan todella mukavasti ja yhteisöön sujahtaminen on tehty helpoksi, Hanna Kemppainen kertoo.

Listaus perustuu tutkimustietoon, joka edustaa 1,4 miljoonaa työntekijää yli 3 000 yrityksestä ja 37 Euroopan maasta. Tunnustus perustuu tutkimusdataan koskien työntekijäkokemusta luottamuksen, innovaatioiden, yrityksen arvojen ja johtajuuden osa-alueilla.

– Olemme iloisia ja ylpeitä saavutuksestamme. Tämä on tunnustus jokaiselle savonialaiselle avoimesta ja läsnä olevasta yhteistyökulttuurista, jota yhdessä rakennamme. Johtamisessa tunnistamme inhimillisen ja positiivisen tunneilmaston merkityksen Savonian tulokselliselle toiminnalle, toteaa hallinto- ja henkilöstöjohtaja Päivi Diov.

Vuonna 2022 suurimmat erottumistekijät Euroopan Parhaissa Työpaikoissa olivat työntekijöiden kokemus kunnioituksesta ja arvostuksesta työpaikalla. Arjessa ratkaisevimpia tekijöitä ovat työntekijän kuuleminen ja työn ja muun elämän yhteensovittaminen.