Ihminen ottaa kuvaa ruoka-annoksesta puhelimella.

Savonia mukana kehittämässä ruuan ja ravitsemuksen alueellista tutkimusinfrastruktuuria

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Savonia-ammattikorkeakoulu on osa validoidun ruokavalion laatua mittaavan digijärjestelmän rakentamiseen tähtäävää hanketta. Hankkeessa kehitetään elintarvikkeiden kuluttajatutkimustapoja entistä monipuolisimmiksi ja uusia kohderyhmiä saavuttavaksi.

Savonia toteuttaa alueellista kolmevuotista FOODNUTRI-hanketta Euroopan aluekehitysrahaston tuella yhdessä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Hanke on osa kansallista FOODNUTRI-kokonaisuutta, joka on laajasti koko ruokajärjestelmää palveleva ruuan ja ravitsemuksen tutkimusinfrastruktuuri. 

Kansallinen FOODNUTRI tutkimusinfrastruktuuri (Suomen Akatemian rahoittama) tulee myötävaikuttamaan kestävän kehityksen strategian (FOOD 2030) toteutumiseen ”Vuonna 2030 suomalaiset kuluttajat syövät kestävästi ja eettisesti tuotettua kotimaista, maukasta, terveellistä ja turvallista ruokaa”.

FOODNUTRI tuottaa innovatiivisia ratkaisuja hyödyntäen monipuolisesti kotimaisia raaka-aineita ja uusia prosessoinnin ja pakkaamisen teknologioita sekä tuottaa tietoa elintarvikkeiden ja niiden raaka-aineiden koostumuksesta, rakenteesta ja turvallisuudesta, ruuan fysiologisesta merkityksestä, kuluttajien asenteista, ruuan kulutuksesta, ravintoaineiden saannista ja ruokavalintojen kestävyydestä.

FOODNUTRI palvelee tutkijoita, liiketoimintaa, viranomaistahoja, terveydenhuollon ammattilaisia, maanviljelijöitä sekä muita sidosryhmiä. Pääkoordinaatiovastuu alueellisessa hankkeessa on Itä-Suomen yliopistolla ja kokonaisuutta johtaa professori Marjukka Kolehmainen.

Lue lisää klikkaamalla tästä.