logo

Savonia mukana toteuttamassa maailman suurinta humanitaarisen yhteistyön tapahtumaa

#SavoniaAMK

Sveitsin Genevessä kokoontuu tällä viikolla satoja ympäri maailmaa tulleita humanitaarisen avun ja kansainvälisen pelastustoiminnan ammattilaisia. Vuosittainen Humanitarian Networks and Partnerships Week eli humanitaaristen verkostojen ja kumppanuuksien viikko on tapahtuma, joka kokoaa niin YK:n jäsenvaltiot ja kansalaisjärjestöt kuin tiede- ja koulutusmaailman sekä yksityisen sektorin edustajat keskustelemaan keskeisistä humanitaarisista kysymyksistä ja etsimään niihin ratkaisuja.

Suomen ulkoministeriön ja sisäministeriön johtama delegaatio osallistuu tapahtumaan järjestämällä seminaareja ja esittelemällä suomalaista kokonaisturvallisuuden osaamista ständillä, jossa on esillä viranomaisten, yritysten, korkeakoulujen ja kansalaisjärjestöjen toimintaa. Suomen yhteisenä teemana on Preparing for the Future. Savonia on koordinoinut paikalle kuuden ammattikorkeakoulun ryhmän, jonka teemana on Agile partners for practical innovative solutions.

Savonia järjestää viikon aikana tulevaisuuden ennakoinnin työpajan yhdessä sisäministeriön kanssa sekä ilmastoturvallisuutta ja inhimillistä turvallisuutta yhdistävän seminaarin Climate Security – Leave no one behind yhteistyössä Maailman ilmatieteen järjestön (World Meteorological Organization) ja YK:n katastrofiriskien hallinnan järjestön (UN Office for Disaster Risk Reduction) sekä Suomen Punaisen Ristin ja Ilmatieteen laitoksen kanssa. Savonia tuo tapahtumassa esille myös Pohjois-Savon ekosysteemien ja klusterien toimintaa kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi.

Savonia on näin mukana kehittämässä niin varautumista ja sopeutumista ilmastonmuutokseen ja luontokatoon kansainvälisessä yhteistyössä kuin edistämässä inhimillisen turvallisuuden yhteistyötä osana kriisinhallinnan globaalia yhteisöä.

Lisätietoja:
tki-asiantuntija Jyri Wuorisalo
Savonia-ammattikorkeakoulu
jyri.wuorisalo@savonia.fi

+358447856914

Kuva: Geneva Global Hub for Education in Emergencies