Savonia on yksi Suomen parhaista työpaikoista!

Savonia-ammattikorkeakoulu on sijoittunut neljännelle sijalle Great Place to Work® -instituutin Suomen Parhaat Työpaikat -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa.  

Great Place to Work® tutkii Suomessa vuosittain noin 150 organisaatiota, joissa työskentelee yhteensä noin 30 000 työntekijää. Näistä organisaatioista 50 henkilöstötutkimuksessa korkeimmat pisteet saanutta julkaistiin keskiviikkona 28.4.2021 Parhaat Työpaikat 2021 -listalla.

– Mahtavaa, että Savonia-ammattikorkeakoulun matka kohti Suomen parasta työpaikkaa eteni myötätuulessa myös koronavuoden aikana, iloitsee toimitusjohtaja Mervi Vidgrén.

Great Place to Work® on koonnut listan Suomen parhaista työpaikoista jo 19 vuoden ajan. Työntekijäkokemusta tutkitaan 97 maassa ympäri maailmaa. Tutkimus pohjautuu Great Place to Workin hyvän työpaikan määritelmään: hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä, mitä tekevät ja nauttivat työkavereidensa kanssa työskentelystä.

– Savonia-ammattikorkeakoulu on esimerkillisesti osoittanut, että myös suuri organisaatio voi muuttaa ja kehittää yrityskulttuuria merkittävästi lyhyessä ajassa. Savonia on pystynyt kehittämään henkilöstökokemustaan hurjat 9 prosenttiyksikköä koronapandemian aikana. Näin suuren tuloskehityksen on mahdollistanut luottamukseen perustuva johtaminen, mikä todentuu erityisesti luottamukseen liittyvien teemojen kehittymisenä, perustelee Great Place to Work Finlandin yrityskulttuurin asiantuntija Joni Sarpo.

Great Place to Work on kansainvälisesti tunnettu kehittämistyökalu, jonka Savonia on valinnut työyhteisön toiminta- ja johtamiskulttuurin pohjaksi.

– Savonia haluaa olla henkilöstölle erinomainen työpaikka, sillä samalla se luo edellytykset olla myös opiskelijoillemme hyvä paikka opiskella. Savonian opetuksen strateginen ohjelma onkin nimetty ”Great Place to Learn”. Mielestäni työnsä mielekkäänä kokeva ja työstään ylpeä henkilöstö luo samalla oppimista edistävän ilmapiirin. Paras työpaikka on myös tulosta tekevä työpaikka, jossa yhdessä teemme tavoitteellisesti työtä niin koulutus kuin tutkimus- ja kehittämistoiminnassa, Vidgrén summaa.    

Lue lisää: https://greatplacetowork.fi/blogit/savonia-tarina-kohti-suomen-parasta-korkeakouluyhteisoa/