Cledos.

Savonia Start käynnistää uuden lukuvuoden Kuopion torilla Cledoksen tahdissa 7.9.

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Savonian uusi lukuvuosi käynnistyy räväkästi kulkueella sekä musiikkitapahtumalla Savonia Startissa! Savonia Start -tapahtuma järjestetään Kuopion torilla torstaina 7. syyskuuta kello 14. Tapahtuma on koko korkeakouluyhteisön yhteinen lukuvuoden avaus.

Torilla tunnelmasta vastaa kotimaisen räpin kärkinimi Cledos. Cledos on ollut Emma-ehdokkaana ja albumilistan kärjessä.

Suuntaa siis Mualiman napaan ja tule mukaan avajaistunnelmaan! Tilaisuus on kaikille avoin ja jokainen on tervetullut seuraamaan Savonian värikästä kulkuetta sekä juhlimaan kanssamme lukuvuoden aloitusta.

Savonia panostaa opiskelijoiden hyvinvointiin myös tänä lukuvuonna

Opiskelijoiden hyvinvointi on Savonialle sydämen asia ja erityisesti uusia opiskelijoita halutaan muistuttaa siitä, että palveluita on saatavilla hyvin matalalla kynnyksellä.

Savonia panostaa tänäkin vuonna opinto-ohjaukseen sekä opettaja- ja opiskelijatuutoritoimintaan. Opiskelijoille suunnatuissa kyselyissä opiskelijat ovat kertoneet, että opettajatuutorointi on hyvin tärkeä opintoja tukeva ja edesauttava tekijä.

Lisäksi Savonia tarjoaa erilaisia matalan kynnyksen hyvinvointipalveluita ja järjestää tapahtumia, jotka muistuttavat hyvinvoinnin palveluiden olemassaolosta.

Jos opinto-ohjauksen ja muiden palveluiden lisäksi kaipaa lisätukea opintoihin, on mahdollista kääntyä myös yksilöllisempään tukeen keskittyvän korkeakoulukuratoinnin puoleen.

– Meidän tavoitteenamme on tehdä omasta itsestä huolehtimisesta niin arkipäiväistä, ettei opiskelijahyvinvoinnin palveluiden pariin hakeutumisessa ole mitään kynnystä. Tästä syystä panostamme tänä vuonna siihen, että jalkaudumme entistä enemmän opiskelijoiden pariin. Voisi ajatella, että meillä Savonialla koulutus ja opiskelijahyvinvointi kuuluvat erottamattomasti samaan pakettiin, kertoo korkeakoulukuraattori Meri Tissari.

Korkeakoulukuraattorin luona käydessä opiskelijoiden mielen päällä on usein oppisvaikeudet tai opintojen eteneminen. Tapaamisissa keskustellaan muun muassa lukivaikeuksista, keskittymisen haasteista sekä ajanhallinnan haasteista. Käynneillä mietitään aina konkreettisia keinoja opintojen etenemisen edistämiseksi.

Lisätietoa Savonian opiskelijahyvinvoinnin palveluista saat verkkosivuiltamme opinto- ja uraohjauksesta klikkaamalla tästä sekä hyvinvointipalveluista klikkaamalla tästä.