Ryhmä opiskelijoita seisoo rinta rinnan, taustalla on Savonian pinkki seinä.

Savonia työpaikkana: Suomen paras ja nyt myös Euroopan 14. paras!

Yli 600 henkilöä työllistävä Savonia-ammattikorkeakoulu nousi keväällä 2023 Suomen Parhaaksi Työpaikaksi ja listattiin nyt Euroopan 14. parhaaksi työpaikaksi.

–  Sijoitus Euroopan parhaiden työpaikkojen listalla kertoo, että erinomaisen työntekijäkokemuksen taustalla on pitkäjänteinen panostaminen avoimeen, reiluun ja inhimilliseen yrityskulttuuriin, joka on luotu johdon aidolla sitoutumisella, luottamuksen rakentamisella ja toimimalla arvojen mukaisesti ja vastuullisesti, kertoo hallinto- ja henkilöstöjohtaja Päivi Diov.

Euroopan Parhaat Työpaikat julkistettiin 22.9. Listalle pääseminen edellyttää sijoittumista ensin kansallisessa Parhaat Työpaikat -listauksessa. Suomalaisia yrityksiä listalla on tänä vuonna 10. Vuonna 2022 Savonia oli listan sijalla 35.

Listalla sijoittuminen pohjautuu Great Place to Work®-henkilöstötutkimukseen. Savonian henkilöstötutkimuksessa 93 prosenttia vastanneista pitää Savoniaa todella hyvänä työpaikkana. Tyypillisessä suomalaisessa yrityksessä vastaava luku on 38 prosenttia.

Työntekijäkokemuksen mukaan Savonian vaikuttavuus, arvostettu asema ja edelläkävijyys tekevät työstä merkityksellistä.

– Vahva yhteisöllisyys, vaikuttavan työn ja onnistumisten näkyväksi tekeminen sekä aito läsnäolo, muun muassa nämä ovat Savonia oivalluksia hyvän työpaikan rakennusaineista.

Savonia asetti tavoitteekseen jo vuosia sitten olla Suomen paras korkeakoulutyöyhteisö. Tavoitteena on olla paitsi paras työpaikka myös paras paikka opiskella, Great Place to Learn.

– Visiomme on olla vastuullisesti vaikuttavin ammattikorkeakoulu 2030. Olemme hyvässä vauhdissa matkallamme kohti tätä etappia. Jaamme mielellämme oppejamme ja kehitysmatkaamme muille myös muille organisaatioille ja yrityksille, Diov summaa.

Logo Best workplaces europe