Opiskelijat tekemässä ryhmätöitä.

Savonia uudisti valintakriteerejään – ensimmäisessä yhteishaussa yhteensä 4693 hakijaa

Juuri päättyneessä kevään ensimmäisessä yhteishaussa Savoniaan haki yhteensä 4693 hakijaa.

Hakemusten määrän perusteella suosituimmat Bachelor-tasoiset tutkinto-ohjelmat olivat Internet of Things (1249 hakijaa) Registered Nurse (1232 hakijaa) ja International Business (1111 hakijaa). Uutena hakukohteena haussa oli Hospitality Management (927 hakijaa). Tämän vuoden nousija oli Master-tasoisissa tutkinto-ohjelmissa Digital Health, jonka tutkinto-ohjelmiin (tradenomi ja sosiaali- ja terveysala) haettiin enemmän kuin koskaan (yhteensä 222 hakijaa).

Savonia-ammattikorkeakoulu uudisti valintakriteerejään tänä vuonna.
– Teimme valintakriteereihin ison muutoksen. Aiemmin kielitaito testattiin haastattelulla, nyt hakija osoittaa kielitaidon kansainvälisellä kielitestillä. Muutoksella olemme halunneet varmistaa, että tulevat opiskelijamme ovat kielitestattuja ja saamme opiskelijavalintaprosessi etenemään sujuvasti. Kielitestejä voi tehdä ympäri vuoden, joten sen suorittaminen ei ole sidottu tiettyyn ajankohtaan, opiskelijapalvelujohtaja Anne Koskela kertoo.

Parhaillaan Savoniassa opiskelee noin 500 kansainvälistä opiskelijaa. Kansainvälisyysjohtaja Virpi Laukkasen mukaan tavoite on, että mahdollisimman moni Savoniassa tutkinnon suorittanut kansainvälinen opiskelija jää Suomeen.
– Pohjois-Savossa on pulaa työvoimasta. Savonian tavoitteena on paitsi saada kansainvälisiä opiskelijoita alueelle myös saada heidät työllistymään Pohjois-Savoon.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haettavana olivat englanninkieliset tutkinto-ohjelmat. Savoniassa haussa oli kuusi Bachelor- ja kaksi Master-tutkinto-ohjelmaa.


Suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin haetaan kevään toisessa yhteishaussa 13.-27.3.2024.