Vastuullisuus-viiripolku Puijon Majan esteettömällä kansipolulla.

Savonia vie tuoreimman vastuullisuustiedon Puijon aarniometsään – viiripolku avattu Puijon laella

Tiesitkö, että:

  • Suihkun lyhentäminen viidellä minuutilla vastaa 20 tunnin peliajan kuluttamaa energiamäärää pelikonsolilla.
  • Vilkku-kaupunkipyörillä ajettiin vuoden 2022 aikana 980 942 kilometriä. Tämä on kolme kertaa maan ja kuun välinen etäisyys.
  • Sekajätteestä 30–40 prosenttia on biojätettä.

Vastuullisuus on arkisia valintoja.

Näitä valintoja havainnollistamaan Savonia-ammattikorkeakoulu on avannut vastuullisuusviiripolun Puijon laelle. Polku kulkee Puijon Majan esteetöntä kansipolkua pitkin.

– Viirien avulla haluamme havainnollistaa, miten jokainen voi omilla arkisilla valinnoillaan vaikuttaa esimerkiksi energiankulutukseen. Nuorelle pysäyttävä tieto voi olla vaikkapa se, miten kauan suihkua lyhentämällä säästetyllä energialla voi pelata pleikkaria, TKI-asiantuntija Laura Leppänen kertoo.

– Viiripolku tuo Puijon laelle lisää tekemistä ja näkemistä, ja on oiva lisä luontoa kunnioittavien ohjelmapalveluiden tarjontaan. Vastuullisuusnäkökulma on tärkeää sekä Puijo Peakille että Savonia-ammattikorkeakoululle, joten yhteistyö on luontevaa, Puijo Peakin toimitusjohtaja Pekka Niemelä sanoo.

Viireissä olevat vastuullisuustietoiskut on kerätty Green Data Future Solutions -hankkeessa. Kyseessä on Savonian bio- ja kiertotalouden vahvuusalan hanke.

– Haluamme Savonialla olla suunnannäyttäjiä kohti vastuullista ja kestävän kehityksen periaattein toimivaa yhteiskuntaa, Leppänen kertoo.

Kuvat: Wille Markkanen & Anne Heikkinen

Lisätiedot:

Pekka Niemelä 
Toimitusjohtaja, Puijo Peak Oy
pekka.niemela@puijopeak.fi
040 755 5159

Anne Heikkinen
Viestintä- ja vaikuttavuusjohtaja, Savonia-ammattikorkeakoulu
anne.heikkinen@savonia.fi
044 785 5008