Koruja pöydällä

Savonialaista osaamista Vuoden koru 2024 finaalissa

Kuudetta kertaa järjestettävän Vuoden koru -kilpailun finalistit esittelevät laajaa ja monipuolista kotimaista korumuotoilun osaamista. Kymmenen finalistin joukossa on mukana kaksi Savoniasta tuttua osallistujaa.

Hanna Korhonen on työskennellyt Savonialla opetustyössä ja Heini Hänninen on hiljattain Savonialta valmistunut. Hännisen kilpailutyö liittyy hänen opinnäytetyöhönsä.

Hanna Korhonen on mukana kilpailun finaalissa nyt kolmatta kertaa. Vuoden koru 2021-kilpailussa Hanna sijoittui kolmanneksi 4C-korusarjallaan. Heini Hänninen osallistuu kilpailuun nyt ensimmäistä kertaa, mutta hän luotsaa Bu.ké-korubrändiä, jonka Hydrangea-korut voittivat Vuoden koru 2019 -tittelin.  

Komorebi, Hanna Korhonen (hopea, kultafiligraanikoristelu, eri väriset safiirit)
Komorebi ammentaa inspiraationsa japanilaisesta ‘komorebi’-käsitteestä, joka tarkoittaa valon siivilöitymistä puiden lehtien läpi. Hannan käyttämät ruskansävyiset safiirit ja kultafiligraanikoristelu sekä patinoitu hopea herättävät henkiin metsän lumoavan valon kajon. Koruissa on syvällinen sanoma valon ja varjon ikuista tanssista, joka kietoutuu elämäämme. Täysin käsityönä valmistetussa korusarjassa on kaulakoru sekä korvakorut.

Roihu, Heini Hänninen ent. Putkuri (hopea)
Roihu-korusarjassa luonto on oikeasti osa korua: hopeiset korut ovat toteutettu suoravalutekniikalla aidosta kaarnan palasta. Korujen pinta näyttää rosoiselta ja terävältä, mutta yllättää pehmeällä tunnullaan. Korusarja kätkee sisäänsä Heinin henkilökohtaisen tarinan elämän vaikeista hetkistä, selviytymisestä ja liekin roihahtamisesta. Eläväpintaisessa korumallistossa on kaulakääty, korvakorut ja sormus sekä miesten korujen sarja.

Finalistien töissä nousevat erityisesti esiin rohkeus, uskallus ja pelkäämättömyys. Koruissa näkyvät myös tekijöiden vahvat tarinat ja henkilökohtaiset kokemukset, sekä symboliikka. Korujen materiaaleina on käytetty hopeaa, kullattua hopeaa sekä korukiviä. Erityisesti värikkäät ja kookkaat korukivet loistavat tämän vuoden finaalitöissä, mukana on esimerkiksi kotimainen kauniisti hohtava spektroliitti.

Kilpailun voittajaksi valitaan yleisön suosikki. Kilpailun verkkosivulla voi tutustua koruihin ja niiden suunnittelijoihin sekä äänestää omaa suosikkiaan.

https://www.julesandberyl.fi/vuodenkoru/

Lähde ja kuva:

Vuoden koru -kilpailu, Jules & Beryl Oy