Valmistujaiset: Antakaa oppimisen kipinän roihuta kirkkaana!

Savonia-ammattikorkeakoulussa juhlittiin 27.5.2021 valmistuvien opiskelijoiden opintaivalta ja toivoteltiin heille hyvää matkaa kohti työelämää.

Savoniasta valmistuu vuosittain noin 1200–1300 ammattikorkeakoulututkinnon suorittanutta. Heistä liki 90 prosenttia työllistyy heti. – Savonia on koulutuksen mittareilla Suomen parhaita ammattikorkeakouluja. Meiltä valmistuneet osaajat kelpaavat työmarkkinoille nyt ja tulevaisuudessa. Olemme tunnistaneet, että ammattikorkeakouluosaamiselle on alati laajeneva tarve, kuvaa rehtori Mervi Vidgrén.

Valmistuville opiskelijoille rehtorilla oli selkeä viesti. – Haluan antaa reppuihinne jatkuvan oppimisen kipinän, täydentäkää osaamistanne myös valmistumisen jälkeen. Tähän on mainio mahdollisuus esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa. Kannustan myös työssä olevaa väestöä jatkuvaan osaamisen kehittämiseen. Suomi luottaa osaamiseen, niin myös me Savoniassa. Pitäkää huolta osaamisestanne myös tulevaisuudessa!

Tilaa unelmille ja positiivisille yllätyksille

Valmistujaisten juhlapuheen piti Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen. Hän valoi valmistuneisiin uskoa tulevasta. – Antakaa tilaa unelmille ja positiivisille yllätyksille. Luottakaa, että elämä ja ympärillä olevat verkostot kantavat.

– Valmistuminen näin koronapandemian ja epävarmuuden aikaan on varmasti vaikuttanut ajatuksiin omasta työllistymisestä. Onneksi Pohjois-Savossa on selvitty melko hyvin. Miksi on pärjätty? Kysymys on osaavista ihmisistä. Ammattiylpeys rakentuu uuden oppimisesta ja rakentavasta palautteesta, välillä on uskallettava hypätä epämukavuusalueelle oppimaan jotain uutta. Rohkaisen teitä rakentamaan omaa osaamista ja oma uraa, Savolainen summaa.

Valmistujaiset järjestettiin virtuaalisesti verkossa nyt kolmatta kertaa.