Hymyileviä opiskelijoita.

Savonialla voi nyt suorittaa kansainvälisesti tunnustetun projektinhallinnan sertifikaatin

#savoniaAMK

Savonian projektinhallinnan opiskelijoiden on nyt mahdollista osallistua veloituksetta Projektiammattilaiset ry:n järjestämään Foundation Certificate -kokeeseen.

Foundation Certificate todistaa, että opiskelijalla on projektinhallinnan perusteet, kuten termistö, hallussa ja se on hyvä lisä ansioluetteloon. Kyseessä on IPMA:n (International Project Management Association) perustason projektinhallintasertifikaatti, joka ei vaadi työkokemusta.

Sertifikaatti tunnustetaan valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti.

– Tämä sertifiointi on yleistymässä ympäri maailmaa ja sertifikaatilla voi joissakin tilanteissa olla jopa ratkaiseva merkitys valmistuneen työnsaannin kannalta, kertoo tuotantotalouden lehtori Ari Jääskeläinen.

Koetilaisuudet kaksi kertaa vuodessa

Maaliskuussa 2022 järjestetty ensimmäinen sertifikaattikoe oli erittäin suosittu Savonian opiskelijoiden keskuudessa. Kokeeseen osallistui vajaat 90 opiskelijaa.

Yksi heistä on Sini Sikanen, joka suorittaa Savonialla parhaillaan YAMK-tutkintoa Energy Engineering –tutkinto-ohjelmassa. Hän työskentelee konepajateollisuusyritys Andritzilla Product Engineer –nimikkeellä.

– Suoritin sertifikaatin, koska olen kiinnostunut projektityöstä ja sen hallinnasta. Sertifikaatin suorittaminen lisäsi entisestään kiinnostusta projektinhallintaa kohtaa ja uskoisin, että opiskelen asiaa vielä itsekseni lisää, Sikanen kertoo.

Savonia liittyi syksyllä 2021 oppilaitosjäseneksi projektiammattilaisten järjestöön. Toiminnassa ovat Savonian lisäksi mukana useat muut suomalaiset ammattikorkeakoulut, yliopistot ja yritykset.

Projektiammattilaiset ry ja Savonia järjestävät Savonian koetilaisuudet kaksi kertaa vuodessa, Savonian määritteleminä ajankohtina. Seuraavan kerran Savonian opiskelijat voivat osallistua kokeeseen joulukuussa 2022. Koe on monivalintakoe ja kokeen kielivaihtoehtoina ovat suomi ja englanti. Kokeen maksimipisteistä on kerättävä vähintään puolet, jotta voi ansaita sertifikaatin.

Sertifikaatti soveltuu suoritettavaksi Savonian konetekniikan ja Mechanical Engineering -tutkinto-ohjelmien (AMK) sekä teknologiaosaamisen johtamisen ja Master of Energy Engineering -tutkinto-ohjelmien (YAMK) opiskelijoille.

Sertifikaatin voivat yhtä lailla suorittaa strateginen projektiosaaminen sekä Strategic Project Knowledge -opintojaksojen opiskelijat. Nämä opintojaksot ovat tarjolla Savonian kaikkien koulutusalojen ylemmän ammattikorkeakoulun tutkinto-ohjelmien opiskelijoille. Myös avoimen ylemmän ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat suorittaa jommankumman näistä syyskuun puolivälissä alkavista opintojaksoista.

International Energy Project Management -opintojakso on tulossa tarjolle Savonian avoimeen opintotarjontaan erillistarjottimella ja opintoihin voi hakeutua elokuussa. Opintojakso alkaa syyskuun alussa ja on osa Master of Energy Engineering -tutkinto-ohjelmaa. Opintojakson suorittaneilla on valmius osallistua sertifikaattikokeeseen joulukuussa.

Lisätietoja avoimen YAMK:n opintojaksoille hakeutuville antaa:
Arja Hiltunen, opintoneuvoja
arja.hiltunen@savonia.fi, p. 044 785 5045