Kolme sairaanhoitajaa seisoo sinisissä asuissaan ja hymyilee kameralle.

Savonialle 79 lisäaloituspaikkaa sairaanhoitajien, röntgenhoitajien ja bioanalyytikoiden kouluttamiseen

Savonia-ammattikorkeakoulu lisää koulutusmääriään sairaanhoitajien, röntgenhoitajien ja bioanalyytikoiden koulutuksissa ja pystyy näin entistäkin paremmin vastaamaan sosiaali- ja terveysalan työelämätarpeisiin.

Koulutusmäärien lisääminen on mahdollista Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän harkinnanvaraisen rahoituksen avulla. Savonia sai lisäaloituspaikkojen koulutusten toteuttamiseen lähes 2 miljoonaa euroa.

Savonia haki harkinnanvaraista rahoitusta sairaanhoitajien, bioanalyytikoiden ja röntgenhoitajien koulutusmäärien lisäämiseen. – Savonia on vahva ja monialainen sosiaali- ja terveysalan kouluttaja, joka vastaa koulutustarjonnallaan Pohjois-Savon lisäksi myös valtakunnalliseen koulutustarpeeseen etenkin erikoistuneilla sosiaali- ja terveysalan koulutuksilla, kuten bioanalyytikot ja röntgenhoitajat, kertoo rehtori Mervi Vidgrén.

Vahva tuki maakunnasta

Koulutusmäärien lisäyksille on vahva maakunnan tuki Pohjois-Savon liitolta, Kuopion kaupungilta ja Pohjois-Savon hyvinvointialueelta.

– Tästä esimerkkinä on, että Pohjois-Savon hyvinvointialue sitoutuu lausunnossaan tarjoamaan harjoittelupaikat opiskelijoille.

Pohjois-Savon hyvinvointialue huolehtii yliopistosairaalatasoisten palvelujen saatavuudesta Pohjois-Savon lisäksi kolmella muullakin hyvinvointialueella Keski-Suomessa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

– Myös tämän vuoksi Savonia-ammattikorkeakoululla on merkittävä rooli sosiaali- ja terveysalan kouluttajana. On ensiarvoisen tärkeää turvata alueen koulutuspaikkojen tarjontaa eri sote-alan koulutusohjelmiin ja siten varmistaa työvoiman saatavuutta tulevaisuudessa.