Savonialle Hiilineutraali Pohjois-Savo -työn ”Mukana yhteisellä polulla” -tunnus

27.09.2021   Uutiset

Pohjois-Savon ELY-keskuksen koordinoima Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo (HIMA) -hanke on alkanut vuoden 2021 alusta lähtien myöntää Mukana yhteisellä polulla -tunnuksia. Kyseessä on yhteisötunnus organisaatioille, jotka ovat sitoutuneet yhteiseen ilmastotyöhön.
Pohjois-Savon ilmastotiekartta valmistui toukokuussa 2021.

Tiekartan valmisteluun ja toteutukseen osallistui monipuolinen joukko maakunnan eri toimijoita. Ilmastotiekartan laajassa ja vaikutusvaltaisessa ohjausryhmässä oli yli 30 henkilöä. Lisäksi tiekartan valmisteluun liittyneisiin avoimiin ilmastotyöpajoihin osallistui syksyn 2020 ja alkuvuoden 2021 aikana yhteensä yli 250 henkilöä 50 organisaatiosta.

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi aktiivisista toimijoista maakunnan ilmastotyössä.

– Savonia-ammattikorkeakoulu toimii kestävän kehityksen, ilmastonmuutokseen sopeutumisen sekä erityisesti ilmastoturvallisuustyössään kansallisesti korkeakoulujen kärkijoukossa. Savoniassa kestävän kehityksen periaatteet ja ilmastoasiat ovat toiminnan kulmakiviä. Strategiset tavoitteet ohjaavat hienosti ilmastotyön arkea sekä osaamisen ja TKI-toiminnan kehittämistä. Olemme iloisia, että Pohjois-Savon ilmastotyössä on mukana Savonian kaltaisia toimijoita, Hiilineutraali maakunta -hankkeen projektityöntekijä Hanne Siikström.

Mukana yhteisellä polulla -tunnus pohjautuu Hiilineutraali Pohjois-Savo -työn uuteen ilmeeseen, jolla tuodaan esille maakunnan ilmastotekoja ja -tekijöitä. Yhteisötunnuksen saaja voi hyödyntää tunnusta omassa viestinnässään ja näin kertoa olevansa osa Pohjois-Savon ilmastotiimiä!
Lue Savonia-ammattikorkeakoulun ilmastotyön esittelyteksti Hiilineutraali Pohjois-Savo -verkkosivuilta klikkaamalla tästä.