Savonia

Savonialta joustava ja tehokas vastaus alueellisiin osaamistarpeisiin – lisärahoitusta satelliittikoulutusten kehittämiseen

#SavoniaAMK

Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut strategista lisärahoitusta erityisesti satelliittikoulutusmallin kehittämiseen. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt välitarkastelujen ja Savonian hakemuksen perusteella 320 000 euroa strategian mukaiseen kehittämistoimintaan.

Satelliittikoulutus tarjoaa joustavan tavan opiskella ammattiin omalla paikkakunnalla digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Satelliittikoulutuksia järjestetään niille alueille, joilla on pulaa tietyn alan ammattilaisista, kuten suuhygienisteistä, bioanalyytikoista, fysioterapeuteista tai agrologeista.

– Savonia on viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittänyt ainutlaatuisen satelliittikoulutusmallin, joka mahdollistaa joustavan ja tehokkaan vastaamisen alueellisiin osaamistarpeisiin. Opiskelijoiden ja työelämäorganisaatioiden palaute toimintamallista on ollut erittäin positiivinen, kertoo koulutusjohtaja Esa Viklund.

Savonia on toteuttanut satelliittikoulutusta muun muassa Lappeenrannassa, Kotkassa, Lahdessa, Porissa, Varkaudessa, Joensuussa ja Savonlinnassa. Satelliittikoulutus toteutetaan aina tiiviissä sopimusperusteisessa yhteistyössä alueellisten työelämäorganisaatioiden kanssa.