Rumpukapulat.

Savonian opettajalle arvostettu musiikkipalkinto

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Savonia-ammattikorkeakoulun musiikin lehtori Pekka Toivanen on saanut Suomen PerinneJazz ry:n Louis Armstrong -palkinnon. Palkinto on myönnetty ”perinteisen jazzin hyväksi tehdystä työstä”. Toivanen on kuulunut lähes 40 vuotta suomalaisen perinnejazzin merkittäviin vaikuttajiin muusikkona, säveltäjänä, sovittajana ja kapellimestarina.

Pekka Toivanen. Kuva: Martti Koljonen.
Pekka Toivanen. Kuva: Martti Koljonen.

Palkinto luovutetaan Toivaselle Kuopio Winter Jazz by Genelec -tapahtuman pääkonsertissa 23.2. kello 21:30 Taidelukio Lumitilla.

Vuonna 1991 perustetun kiertopalkinnon aikaisempia saajia ovat muun muassa Erik Lindström, Pentti Lasanen, Helena Siltala, Seppo Hovi, Antti Sarpila ja Wade Mikkola.

– Koen tämän palkinnon myötä entistä vahvemman velvoitteen viedä rytmimusiikin ja jazzin ilosanomaa eteenpäin. Tuntuu upealta saada vanhoilta soittokavereilta tällainen tunnustus. En ole vielä juhlistanut palkintoa mitenkään, mutta ehkä tuolla konsertin yhteydessä nostan sille maljan, Toivanen kertoo.

Toivanen keikkailee edelleen ahkerasti ympäri Suomea.

– Keikkoja kertyy ihan hyvää tahtia, mistä olen todella iloinen. Etelä-Suomen bändikaverit ei eivät ole unohtaneet minua, vaikka asunkin täällä Savossa ja välimatkaa on. Tänä vuonna minulta on tulossa vielä uusi levykin, Toivanen kertoo.

Toivanen on toiminut lehtorina vuodesta 2009. Saksofonin lisäksi opetusaineita ovat musiikin teoria ja säveltapailu. Vaikka Toivanen on opettanut jo pitkään, hänen opetuksessaan on edelleen vahvasti läsnä ammattimuusikon näkökulma.

– Se heijastuu myös opetuksessa hyvin käytännönläheisenä otteena. Opettamani teoria liittyy aina käytännön aiheisiin, Toivanen summaa.