Punaisia ruusuja

Savonian opiskelijalle menestystä Fiksut Farmivideot -kilpailussa

Janina Sivonen on voittanut Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen (Mela) järjestämän Fiksut Farmivideot -kilpailun, jonka tarkoituksena oli kiinnittää huomiota maatalouden työturvallisuuteen.  Rakkaudesta lajiin -voittovideolla kerrottiin nykyaikaisen lypsykarjatilan työturvallisuudesta. Videossa korostuu automaation ja teknisten apulaitteiden merkitys työturvallisuudessa: esimerkiksi lukkoaidat, kääntöportit, ergonomiaa tukevat apuvälineet ja elektroniset ratkaisut tukevat turvallisuutta tilalla. Kaiken yläpuolella on kuitenkin asenne.

– Asenteen merkitystä ei voi korostaa liikaa. Työturvallisuus on ennakointia ja tahtoa. Lehmien kanssa työskennellessä pitää kunnioittaa jokaista yksilöä ja huomioida niiden tarpeet, Janina Sivonen painottaa.

Janina Sivonen palkittiin 30. tammikuuta.

Melan Fiksut farmivideot -kilpailu järjestettiin luonnonvara-alan ammattikorkeakouluopiskelijoille nyt jo toista kertaa. Kilpailussa menestyneet opiskelijat palkittiin 30.1. järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa samalla kun videot julkaistiin. Voittajavideon tekijä sai 3 000 euron rahapalkinnon. Lisäksi jaettiin kaksi kunniamainintaa ja 1000 euron rahapalkinnot. Voittajavideon pääsee katsomaan Melan sivuilta.

Onnea Janina!