Agrologiopiskelija pellolla.

Savonian opiskelijoiden tyytyväisyys jatkaa kasvuaan –  Agrologit jälleen Suomen kärkikastia

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Valtakunnallisen opiskelijatyytyväisyyskyselyn tulosten mukaan Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistuvien opiskelijoiden tyytyväisyys opintoihinsa vahvistui vuonna 2022 entisestään. AMK-tutkinnon suorittaneiden keskuudessa kaikkien kysymysten keskiarvo oli 5,4 asteikolla 1-7. Tämä on Savonian historian korkein tulos.

Parhaiten opinnoissaan viihtyvät agrologit, röntgenhoitajat, tanssinopettajat, suuhygienistit sekä restonomit.

Savonia opiskelijatyytyväisyys on jo useita vuosia ollut Suomen huipputasoa useassa tutkinto-ohjelmassa. Suomen ammattikorkeakoulujen vertailussa vaihteluväli oli 5,1-5,5 vuonna 2022.

– Savonialle korkea opiskelijatyytyväisyys on erittäin merkittävänä tavoite ja pyrimme aktiivisesti kehittämään kaikkia tähän vaikuttavia tekijöitä. Tavoitteenamme on olla niin opiskelijalle kuin työntekijällekin Suomen paras korkeakouluyhteisö, kertoo koulutusjohtaja Esa Viklund.

Peräti seitsemän Savonian tutkinto-ohjelmaa olivat korkeakouluopiskelijoiden valmistumisvaiheen eli AVOP-kyselyn tuloksissa valtakunnan kärjessä. Savonialla on yhteensä 30 AMK-tutkinto-ohjelmaa.

Agrologien opiskelijatyytyväisyyskyselyn tulos oli 6,1. Savonian opiskelijatyytyväisyyskyselyn tulokset ovat olleet agrologien osalta koko mittaushistorian ajan Suomen parhaita. Vuoden 2022 tulos on silti ennätyksellisen hyvä.

– Opiskelijamme ovat erittäin tyytyväisiä opetukseen, koska pedagogiikkamme on hyvin onnistunutta. Olemme onnistuneet hiomaan erityisesti monimuotoisesta verkkopedagogiikasta hyvin toimivan kokonaisuuden. Tämän lisäksi Savonian agrologikoulutuksen kantava teema on työelämälähtöisyys. Yritämme saada opiskelijoille mahdollisimman paljon tilaisuuksia tehdä töitä yrityksille ja opiskelijat ovat aina olleet tähän todella tyytyväisiä, kertoo agrologien tutkinto-ohjelman koulutuspäällikkö Petri Kainulainen.

Opiskelijatyytyväisyyskyselyssä englanninkielisten tutkinto-ohjelmien vastaukset yhdistetään vastaaviin suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin.

AVOP on valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekysely. Kyselyyn vastaavat ammattikorkeakouluista valmistuvat tutkinto-opiskelijat noin kolme viikkoa ennen valmistumisajankohtaa tutkintotodistuksen haun yhteydessä. Viralliset tulokset on julkaistu tilastopalvelu Vipusessa.