Savonian valintakokeissa tarkat turvallisuusjärjestelyt

Savonia-ammattikorkeakoulu järjestää 31.5.-8.6.2021 valintakokeet Microkadun kampuksella. Kokeet on hajautettu seitsemälle eri arkipäivälle neljääntoista eri koekertaan.

– Kokeita järjestetään sekä aamupäivällä että iltapäivällä. Tällä kokeiden hajauttamisella varmistetaan se, että kokeissa voidaan huomioida turvavälit. Aamupäivän kokeen tekijät ovat jo poistuneet kampukselta, kun iltapäivän kokeen tekijät saapuvat, kertoo opiskelijapalvelujohtaja Anne Koskela.

Savonian Microkadun kampukselle mahtuu kerralla tuhansia opiskelijoita. Koepäivien aikana kampuksella on vain kokeiden valvojat ja korkeitaan 200 hakijaa kerrallaan kokeessa. Hakijat on jaoteltu ennakkoilmoittautumisen perusteella väljästi koetiloihin. Yhdessä tilassa on korkeintaan 10-23 hakijaa koetilan koosta riippuen. Turvavälit on huomioitu ja tarkkaan tiedetään, keitä henkilöitä missäkin tilassa on.  

Ammattikorkeakoulut ovat yhdessä laatineet turvallisen valintakokeen ohjeistuksen, jota kaikkia ammattikorkeakoulut noudattavat. Hakijoita on ohjeistettu noudattamaan turvavälejä, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta, käyttämään kasvomaskia ja jäämään kotiin sairaana tai oireellisena.

Savonia-ammattikorkeakoulun henkilöstö toimii kokeissa valvojina. Terveys- ja turvallisuusohjeet ovat tulleet heille tutuiksi korona-aikana ja niitä noudatetaan kokeiden ajan, jotta hakijat voivat rauhallisin mielin keskittyä kokeen tekemiseen.

Lisätietoja:

Anne Koskela
opiskelijapalvelujohtaja


044 785 5050
anne.koskela@savonia.fi