Opiskelijoita istumassa korokkeen reunalla.

Savonian Vuoden opettaja: Saan tehdä maailman parasta työtä mahtavien opiskelijoiden ja osaavien kollegoiden kanssa

”Hän on kaikin puolin uskomattoman ihana ja inspiroiva opettaja. Tarvitsisimme hänen kaltaisiaan ihmisiä maailmaan hurjasti enemmän.”

”Terhi tekee työtään koko sydämellään, on aina ihan huikeasti tukena opinnoissa ja aidosti välittää opiskelijoiden asioista.”

”Terhi rokkaa! Aina niin iloinen, auttaa ja tukee. Ammattitaitoinen kun mikä ja tekee työtään suurella sydämellä! Esikuva, isona haluan olla Terhi Kulo!”

Näin perustelivat Savonian opiskelijat hoitotyön lehtori Terhi Kulon valintaa Vuoden opettajaksi.

– Valinta vuoden opettajaksi tuntuu uskomattomalta ja ihanalta ja se on minulle suuri kunnia. Opettajan työssä ehdottomasti parasta ovat opiskelijat ja sen ovat opiskelijatkin selvästi aistineet. Viihdyn heidän seurassaan ja todellakin koen velvollisuudekseni olla heitä varten. Erityisesti minua opettajana sykähdyttää se, kun huomaan opiskelijoiden osaamisen kasvaneen ja saan havainnollistettua ja tuotua opiskelijoille esille sen valtavan muutoksen, jonka eteen he itse ovat tehneet töitä, Terhi Kulo kertoo.

Arvostava korkeakouluyhteisö

Vuoden opettaja on nimetty Savonia-ammattikorkeakoulussa vuodesta 2004 lähtien. Tänä vuonna opiskelijakunta SAVOTTA sai kaikkiaan 384 esitystä vuoden opettajaksi ja niissä nousi esiin 136 eri opettajaa. Vuoden opettaja palkittiin juhlallisin menoin SAVOTTAn vapputapahtumassa Kuopion torilla.

‒ On ilo huomata, kuinka laajasti opettajien osaamista arvostetaan ja kuinka suuri joukko arjen ammattilaisia saa huomiota opiskelijoiden esityksissä. Opiskelijat todella arvostavat opettajien ammattitaitoa ja heiltä saamaansa tukea. Samalla tämä on osoitus erinomaisesta hengestä ja ilmapiiristä korkeakouluyhteisössämme, kiittää opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Jonne Heikkinen.

Terhi Kulo kuvaa, että opettajan työn parhaita puolia ovat mahdollisuus vaikuttaa opiskelijoiden oppimiseen, elämään ja jopa hitusen maailmankatsomukseen. – On erityisen palkitsevaa työskennellä nuorten ihmisten kanssa ja auttaa heitä saavuttamaan potentiaalinsa. Olen onnekas, kun saan tehdä maailman parasta työtä mahtavien opiskelijoiden ja osaavien kollegoiden kanssa.

Positiivista palautetta opiskelijoille tai kanssakulkijoille

– Olen uusi ja innokas. Olen vasta kasvamassa opettajaksi ja se tekee minusta varmasti opiskelijoiden silmissä samaistuttavan. Aiemmasta terveydenhoitajan ammatista on varmasti apua siinä, että tunnistan opiskelijoiden yksilöllisiä tarpeita ja pyrin huomioimaan ne opetuksessani tai ohjauksessani. Koen, että minulla on myös vahva voimavarakeskeinen näkökulma elämään ja löydän poikkeuksetta niitä asioita, joista voi olla kiitollinen ja mistä voi antaa positiivista palautetta opiskelijoille tai kanssakulkijoille.

”Terhi pyrkii hyvänä opettajana jatkuvasti kehittämään omia taitojaan ja kannustaa opiskelijoita olemaan rohkeita ja luovia ajattelijoita. Kaiken kaikkiaan hän luo positiivisen oppimisympäristön, jossa opiskelijat voivat kukoistaa ja saavuttaa täyden potentiaalinsa. Itse en usko, että koskaan valmistuisin ilman opettajaltani saamaa tukea.”

– Valtavan suuri kiitos kaikille opiskelijoille. Olkaa uteliaita ja jaksakaa unelmoida suuria – teissä opiskelijoissa on tulevaisuus! Kouluttautuminen ja itsensä jatkuva kehittäminen ovat äärimmäisen tärkeitä tänä aikana. Jatkuva oppiminen avaa monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia, mutta koulutyön ja opiskelun vastapainoksi täytyy olla muutakin elämää. Toivottavasti jokaisella on edes yksi luottotyyppi, jonka kanssa voi iloita elämän iloista ja surra suruja.