Kuohuviinilaseja käsissä, skoolataan.

Savonian Vuoden Opettajaksi 2022 valittiin Anu Karhemaa

#SavoniaAMK

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta on nimennyt Savonian Vuoden Opettajaksi 2022 hoitotyön lehtori Anu Karhemaan Iisalmen kampukselta.

Vuoden Opettajaa esittäneet opiskelijat kuvaavat Karhemaan olevan opettaja, joka tekee työtään suurella sydämellä. Hänen opetuksessaan voi tuntea olonsa aina hyväksytyksi ja turvalliseksi. Hän saa opiskelijat luottamaan itseensä ja oman oppimisen edistymiseen. Opiskelijoiden mukaan Karhemaa on oikea opettajiston timantti.

– Tuntuu uskomattomalta, että sain tällaisen huomionosoituksen osakseni. Tässä työssä opiskelijoilta tuleva palaute on kaikkein tärkeintä ja arvokkainta palautetta, tämä tunnustus on parasta mitä opettajana voin saada. Työni on ihan huippua, koska saan työskennellä asioista kiinnostuneiden ja motivoituneiden opiskelijoiden sekä mahtavien kollegoiden kanssa, koko ajan itsekin uutta oppien. Tämä tunnustus toisaalta kertoo, että varmastikin joitain asioita on tehnyt oikein, mutta samalla tämä haastaa kehittämään omaa opetusta edelleen. Lämmin kiitos tästä tunnustuksesta, tämä on suuri kunnia!, iloitsee Vuoden Opettajaksi 2022 nimetty Anu Karhemaa.

Vuoden Opettaja julkistetaan Siskotytön lakituksen yhteydessä vapunaattona klo 16:00 alkaen.

Vuoden Opettaja on nimetty Savonia-ammattikorkeakoulussa vuodesta 2004 lähtien. Opiskelijakunta sai opiskelijoilta yhteensä 202 esitystä, joissa esitettiin 105 eri henkilöä vuoden opettajaksi. Pitkästä aikaa pääsemme jälleen juhlistamaan vappua ja Vuoden Opettajaa Siskotyttö-patsaan lakituksessa, yhdessä.

– Hienoa huomata, että opiskelijat haluavat antaa tunnustusta arjen ammattilaisille, jotka jättävät osaamisellaan ja ammattitaidollaan jäljen opiskelijan polulle!, kiittää opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Iiris Kettunen.

Vuoden Opettajalle luovutetaan kunniakirja ja hän saa haltuunsa Vuoden Opettajan kiertopalkinnon. Kiertopalkinnon aiheena on uittohaka, joka kuvastaa opettajan roolia opiskelijan polulla eteenpäin ohjaavana innostajana. Vuoden Opettajan valinta ei laita opettajia paremmuusjärjestykseen, vaan nimeäminen antaa ennen kaikkea kiitosta ja tunnustusta hyvästä opettajuudesta ja innostavasta asiantuntijuudesta.