Sosiaali- ja terveydenhuollon on varauduttava ilmaston muuttumiseen suunnitelmallisesti

”Ilmastonmuutoksen on ennustettu voimistavan terveysriskejä maailmanlaajuisesti, etenkin kehitysmaissa. Ilmastonmuutos voi vaikuttaa terveydenhuollon toimivuuteen ja toimintavarmuuteen myös Suomessa. Riskien ehkäiseminen edellyttää, että sosiaali- ja terveydenhuolto varautuu ja sopeutuu muutoksiin ajoissa.”

Näin linjaa sosiaali- ja terveysministeriön uunituore julkaisu Ilmastonmuutos sosiaali- ja terveyssektorilla – Sosiaali- ja terveysministeriön ilmastonmuutokseen sopeutumisen suunnitelma (2021–2031).

Savoniassa päätettiin tarttua haasteeseen järjestämällä Terveysturvallisuus ja ilmastonmuutos -verkkotyöpaja. Mukaan kumppaneiksi tulivat Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Itä-Suomen yliopisto sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Tavoitteena on rakentaa Pohjois-Savossa alueellista ilmastoturvallisuuteen liittyvää terveysturvallisuuden yhteistyötä, kartoittaa koulutustarpeita ja tunnistaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Työpajassa käytetään Sitran Tulevaisuustaajuus-menetelmää, jonka avulla haastamme erilaisia tulevaisuusoletuksia. Työpaja on osa Savonian koordinoimaa ilmastoturvallisuustyötä.

Tervetuloa mukaan rakentamaan sopeutumista ja varautumista sosiaali- ja terveydenhuollon uusiin haasteisiin perjantaina 11.6. kello 9-12!

Löydät ohjelman ja ilmoittautumisen klikkaamalla tästä.