Nainen, jolla on punainen ruudullinen paita ja lippis, seisoo vehnäpellolla auringonlaskun aikaan, pitää kädessään tablettia ja katsoo mietteliäästi kauas.

Suomalainen ruoka ja sen tekijät juhlivat Iisalmessa – Agri-Food Future 4.–5.11.2025

Agri-Food Future
4.-5.11.2025
Savonian Iisalmen kampus
Haukisaarentie 2, Iisalmi

Suomalaisen ruokasektorin sisäinen yhteistyö luo kasvua ja lisää ruokaturvaa, mikä on merkittävä kokonaisturvallisuutta vahvistava tekijä. Yhteistyön moninaisuus ja alan kehitys sekä tulevaisuuden suunnat näkyvät tämän vuoden Agri-Food Future -seminaarissa Iisalmessa. Kaksipäiväinen seminaari tarjoaa ajankohtaista asiaa ruokasektorin jokaiselta laidalta kaikille suomalaisen ruoan ammattilaiselle sekä muille ruoasta, sen tuottamisesta, jalostamisesta ja kuluttamisesta kiinnostuneille.

Tähtinä julkkiskokki Teemu Laurell ja somevaikuttaja Anne-Mari ’Amski’ Tarkkio

Tapahtuman avaajina toimivat kokki, ravintoloitsija ja yrittäjä Teemu Laurell, jolle kotimainen raaka-aine on ammattikeittiön timantti sekä viljelijä ja somevaikuttaja Anne-Mari ’Amski’ Tarkkio, joka tekee aktiivisesti näkyväksi suomalaisen viljelijän arkea. Ylpeys suomalaisesta ruoasta ja omasta työstä sen parissa on molemmille tärkeä yrittäjyyttä tukeva voima.

– Agri-Food Future nostaa esille vahvaa alueellista osaamistamme ja tekemistä kestävän ruokajärjestelmän rakentamisessa. Sisältöä on pellolta pöytään ja sen yli, kun kahden päivän aikana ääneen pääsee yli 50 ruoka-alan asiantuntijaa. Luvassa on takuuvarmasti inspiraatiota, koulutuksellista asiasisältöä sekä ennen kaikkea odotettuja ja odottamattomia kohtaamisia läpi ruokajärjestelmän”, kertoo tapahtumaa yhteistyökumppaneineen järjestävän Pohjois-Savon Agri-Food klusterin koordinaattori Kaisa Kähkönen.

Molempien päivien rinnakkaissessioissa paneudutaan ruokasektorin ajankohtaisiin teemoihin biokaasusta nimisuojatuotteisiin, fotoniikasta kasvinviljelyn tulevaisuuteen, uusimmasta teknologiasta kansainvälistyvään ruokajärjestelmään.

Seminaariin on vapaa pääsy ja ohjelma on nähtävissä Pohjois-Savon Agri-Food klusterin sivulta. Ilmoittautumiset 30.10. mennessä. Tapahtuman järjestävät Pohjois-Savon Agri-Food klusteri yhteistyökumppaneineen.

Savonian agrologikoulutus 40 vuotta

Seminaarin yhteydessä juhlistetaan tiistaina Iisalmen 40-vuotista agrologikoulutusta. Peltosalmen maatalousopistosta alkaneesta sittemmin ammattikorkeakoulussa jatkuneesta koulutuksesta on neljän vuosikymmenen aikana valmistunut yli 1 500 opisto- ja amk-agrologia.

Tavataan Agri-Food Future-seminaarissa! Tervetuloa!