Laptop with headphones on white desk

Suuntana Savonia –podcast: Opiskelijalta tulevalle opiskelijalle

#SavoniaAMK

”Tervetuloa kuuntelemaan Suuntana Savonia -podcasia. Tätä podcast-sarjaa kuuntelemalla pääset tutustumaan tarkemmin Savonia-ammattikorkeakoulun koulutusaloihin.”

Anu ja Jasmiina poscast-studion äänipöydän äärellä.
Anu ja Jasmiina ovat kokeneita podcastin tekijöitä.

Reipas ääni esittelee ensin podcastin aiheen ja lopulta haastateltavan. Kerrotaan kattavasti siitä, mitä kyseisellä alalla voi Savonialla opiskella.

Kyseessä on juontajien Jasmiina Timon ja Anu Kovasen uusin podcast, jossa käsitellään Savonian koulutustarjontaa korkeakouluun hakevan henkilön näkökulmasta. Kovanen ja Timo opiskelevat kolmatta vuottaan wellness-liiketoimintaa Savonialla.

Timo ja Kovanen ovat asiaansa perehtyneiltä ja osaavat kysyä juuri niitä kysymyksiä, joita opiskelemaan hakeva saattaa pohtia.

– Aloilla, joista en itse tiedä paljon, on helpompi heittäytyä uuden opiskelijan rooliin. Kun teimme jaksoa omasta alastamme, oli paljon vaikeampaa lähestyä aihetta uusin silmin. Tietysti osallistuimme keskusteluun enemmän kuin muissa jaksoissa. Meidän piti kuitenkin kiinnittää erityisesti huomiota siihen, että osaamme kysyä riittävästi perustason kysymyksiä, Kovanen kertoo.

Podcastissa he kertovat alojen sisällön lisäksi myös muun muassa parhaita vinkkejä Kuopion seudulla asuvalle opiskelijalle.

Podcast-konkarit hommissa

Anu, Jasmiina ja hastateltava mikrofonien äärellä podcast-studiossa.
Savonian podcast-studio valmistui kaikkien savonialaisten käyttöön vuonna 2021.

Anu Kovanen ja Jasmiina Timo eivät kuitenkaan ole ensimmäistä kertaa Savonian podcast-studiossa. Viime lukuvuodella Haalarikansalle hyvinvointia –podcast keräsi paljon positiivista palautetta hyvinvointia ja opinnoissa jaksamista käsittelevällä sisällöllään.

– Teknisesti tämä kaikki menee vanhasta muistista, mutta toki pyrimme kehittymään koko ajan. Meidän pitää esimerkiksi vielä harjoitella sitä, miten erilaiset ihmiset kohdataan, jotta heidät saadaan avautumaan, Timo kertoo.

Podcastin aihe kumpusi ystävysten omista kokemuksista yhteishaun aikaan. Kun he hakivat aikoinaan opiskelemaan, heistä tuntui, että olisivat mieluusti kuulleet lisää tarinoita suoraan opiskelijoilta itseltään.

– Podcasteja on ollut kiinnostavaa tehdä ja kuka tietää: ehkä tästä on jollain tapaa hyötyä työelämässä. Teemme aiheesta myös opinnäytetyötä, sen aiheena tulee olemaan podcastien käyttö Savonian hakijamarkkinoinnissa.

Suuntana Savonia -podcastia voit kuunnella Spotifyssa tai SundCloudissa.