Petra Autio Cannesissa.

Tuore tradenomi valittiin markkinoinnin huipputapahtumaan: ”Se oli elämäni paras viikko”

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Petra Autio Cannesissa.
Petra Autio.

Petra Autio valmistui Savonia-ammattikorkeakoulusta myynnin ja markkinoinnin tradenomiksi keväällä. Yhden seikkailun tultua päätökseen Autio suuntasi heti perään toiselle, kun Cannes Lions Festival toivotti hänet tervetulleeksi Roger Hatchuel Student Academyn koulutukseen. Autio vietti Ranskan Rivieralla unohtumattoman viikon 17.-25.6.

Cannes Lions Festival on luovan alan ja mainonnan suurimpia tapahtumia, joka järjestetään vuosittain Cannesissa. Festivaalin puitteissa järjestetään useita kesäkurssin kaltaisia oppimistapahtumia nuorille ammattilaisille.

Aution ryhmässä oli 37 opiskelijaa yhteensä 31 eri maasta. Hakijat valittiin festivaalin järjestäjille lähetettyjen hakemusten perusteella.

– Ohjelmaa oli joka päivä kello 9-18, jonka jälkeen oli hieman vapaa-aikaa tutustua festivaaleihin, verkostoitua ja suorittaa kurssiin liittyviä tehtäviä. Meille järjestettiin luentoja, puhujia, työpajoja, verkostoitumistilaisuuksia sekä lukemattomia muita hienoja tilaisuuksia tuon viikon aikana, Autio kertoo.

Autio päätti hakea kurssille tammikuussa nähtyään opettajatuutorin viestin tapahtumaan liittyen. Hakijoita on joka vuosi valtava määrä ympäri maailmaa. Maaliskuussa Autio sai tiedon, että hän pääsi kurssille yhdessä toisen suomalaisen kanssa.

– Olen valmistunut tänä keväänä, joten reissu tuli todellakin oikeaan paikkaan. Hain ehkä vähän suuntaa ennen reissuun lähtöä, että mitä mahdollisesti haluaisin seuraavaksi tehdä. Inspiroidun ja löysin lisää intohimoa uralleni reissulta. Se antoi rohkeutta tulevaan ja päätöksiini, Autio kertoo.

Petra Autio Cannesissa.

Päällimmäisenä mieleen jäi kiitollisuus

Kurssille kutsutut puhujat olivat luovien alojen ja markkinointialan kermaa. Maailmankuulu muusikko Will.I.am, Applen markkinoinnin johdossa toimiva Tor Myhren sekä Coca-Colalla ja Airbnb:llä merkittävissä tehtävissä työskennellyt Jonathan Mildenhall kertoivat omasta osaamisestaan ja urastaan nuorille ammattilaisille.

– Se oli elämäni paras viikko. Puhujia oli suuri määrä ja kaikki olivat todella merkittäviä, inspiroivia sekä unohtumattomia. Kurssilla sain paljon ystäviä sekä sohvia ympäri maailmaa, joille voin matkustaessani jäädä yöksi tai kahdeksi. Opettajamme Serfi Altun sekä tuutorimme Leyla Kamil olivat todella suurena tukena ja innoittajana koko matkan ajan, Petra Autio kertoo.

Autio koki saaneensa paljon tukea myös uravalmennuksesta, jota kurssi osallistujille tarjosi.

– Päällimmäisenä mieleen jäi tunne, jonka koin myös Savonialla valmistujaispäivänä: kiitollisuus. Tämä tilaisuus oli ainutkertainen ja se avasi omalla kohdallani lukemattomia ovia tulevaan. Voin vain sanoa, etten malta odottaa tulevaisuutta ja miten lähden sitä rakentamaan.