Neljä opiskelijaa opiskelee yhdessä.

Uudet koulutusavaukset täsmäisku Pohjois-Savon osaajapulaan – hakijaryntäys Savonian opintoihin

Savonia-ammattikorkeakoulun uudet koulutusavaukset otettiin suurella suosiolla vastaan juuri päättyneessä kevään yhteishaussa. Tietojenkäsittelyn tradenomi ja Kestävän tulevaisuuden asiantuntija -tutkinto-ohjelmat vastaavat alueen osaajatarpeeseen.

Koulutus- ja osaamistason nostaminen on Pohjois-Savolle kohtalonkysymys. Savoniasta valmistuu vuosittain yli 1300 uutta osaajaa, joille työelämässä on alati kasvava kysyntä.

– Valmistuneista valtaosa työllistyy alueellemme. He ovat tärkeässä roolissa Pohjois-Savon elinvoiman ja kehityksen kannalta. Meiltä valmistuneiden osaamista tarvitaan muun muassa sairaanhoidossa, vedenpuhdistuksessa, energiainfrastruktuurin ylläpitämisessä ja monessa muussa yhteiskunnan elintärkeässä toiminnossa, koulutusjohtaja Esa Viklund kertoo.

Kestävä kasvu ja ICT ajan hermolla

Uuden tietojenkäsittelyn tradenomikoulutuksen 35 aloituspaikkaa tavoitteli 949 hakijaa. Koulutus on syntynyt vastauksena alueen ICT-osaajapulaan. Tutkinto-ohjelma alkaa Savoniassa nyt uudelleen usean vuoden tauon jälkeen.

– Opetus- ja kulttuuriministeriön myönteiseen päätökseen vaikutti suuresti alueen toimijoiden laaja tuki ja halumme vastata akuuttiin ICT-osaajatarpeeseen. Olemme todella iloisia koulutuksen erinomaisesta vetovoimasta.

Toinen koulutusavaus – Kestävän tulevaisuuden asiantuntijan ylempi ammattikorkeakoulututkinto – keräsi 275 hakijaa. Aloituspaikkoja on tarjolla 50.

– Monialaisen tutkinto-ohjelman keskeisiä teemoja ovat vihreä siirtymä, kestävä kasvu, ekososiaalinen hyvinvointi ja inhimillinen turvallisuus. Koulutuksella vastaamme ajankohtaisiin globaaleihin haasteisiin.

Kaikkiaan opiskelupaikkaa Savoniassa tavoitteli yhteensä 7474 hakijaa. Eniten hakijoita keränneet tutkinto-ohjelmat olivat tietojenkäsittelyn tradenomi, ensihoitaja ja tradenomi.

Lisätiedot: 
Esa Viklund, koulutusjohtaja 
esa.viklund@savonia.fi
044 785 5004