Opiskelijoita Kampussydämessä.

Uudistuksia kv-tutkinto-ohjelmien lukuvuosimaksuihin

Savonia-ammattikorkeakoulu tarkistaa kansainvälisten tutkintojen lukuvuosimaksuja ja apurahoja 1.1.2025 alkaviin uusiin tutkinto-ohjelmiin. Uudistus koskee EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevia opiskelijoita.

Savonia lisää tulevina vuosina merkittävästi kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden määrää. Samalla edelleen vahvistetaan, että opiskelijat jäävät Suomeen töihin. 

Tulevaisuudessa suomalaisilta korkeakouluilta edellytetään, että kansainväliset tutkinto-ohjelmat ovat täyskatteellista koulutusta. Tämän vuoksi Savonian hallitus määritteli 1.1.2025 jälkeen aloittaviin kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin uudet lukuvuosimaksut sekä stipendijärjestelmän. 

– Savonialla uskomme, että jatkossakin saamme motivoituneita opiskelijoita. Lukuvuosimaksu-uudistuksella haluamme kiinnittää erityistä huomiota ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden mahdollisuuksiin suorittaa tutkinto menestyksekkäästi ja jäädä valmistumisensa jälkeen töihin Suomeen. Tätä tuetaan muun muassa stipendijärjestelmällä, jossa huomioidaan suomen kielen kehittymistä opintojen aikana, kertoo rehtori Mervi Vidgrén. 

Bachelor -tutkintojen lukuvuosimaksu on jatkossa 9700 euroa, kun se aiemmin oli 8000 euroa. Master -tutkintojen lukuvuosimaksu on jatkossa 10 500 euroa.  

Bachelor-tutkinnoissa stipendin kriteerinä on opinnoissa eteneminen ja suomen kielen kehittyminen. Master -tutkinnoissa stipendin edellytyksenä on erinomainen opintojen eteneminen.  

Opintonsa Savonialla jo aloittaneiden opiskelijoiden lukuvuosimaksuihin uudistuksella ei ole vaikutuksia.