Kampuksen kamari taustalla, etualalla opiskelijoita.

Varkauteen avattiin uusi yritysten ja opiskelijoiden kohtaamispaikka

#SavoniaAMK

Savonia-ammattikorkeakoulun Varkauden kampuksen tiloihin tänään avautuneen Kampuksen Kamarin tavoitteena on mahdollistaa keskustelu- ja työskentely-yhteys oppilaiden, opettajien ja yritysten välille. Kamari on fyysinen paikka, jossa tartutaan asiaan ja tehdään yhdessä.

Oppilaitosyhteistyötä kaipaavia yrityksiä on Pohjois-Savon alueella paljon, kuten on myös harjoittelu- ja työpaikkoja etsiviä opiskelijoita. Kamarin idea on luoda pysyvä keskustelupaikka, jossa yritykset, oppilaitokset ja opiskelijat kohtaavat ja oppivat toisiltaan.

Käytännön toiminta Kampuksen Kamarilla on esimerkiksi rekrytapaamisia, mentorointia, opinnäytetöiden tekijöiden sekä tekopaikkojen hakemista ja kaikkea mitä on hyvä yhdessä tehdä. Varkauden kampuksella ajatellaan, että yhteinen tekeminen yhdistää.
Kamari on oikea pikkuinen talo kampuksen ytimessä. Sen ovat toteuttaneet yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulu, Sakky ja Varkauden kauppakamariosasto.

Kamarin avajaiset käynnisti Tommi Taskinen, Varkauden kauppakamariosaston puheenjohtaja.
Avajaisissa puhui myös Savonian rehtori Mervi Vidgrén.

– Jalan saaminen työelämän oven väliin on nuorelle ihmiselle todella tärkeää. Kamari on yksi erinomainen keino, jolla yritykset voivat avata sitä, millainen työympäristö heillä on tarjolla ja miten työssä voi kehittyä. Muun muassa nämä ovat nuorille ammattilaisille tärkeitä asioita ja niistä keskustellessa hyvä vuorovaikutus on tärkeää, Vidgrén korosti.