Pinkki Puijon torni, kuvaaja Wille Markkanen

Vieraile Kuopion tunnetuimmalla maamerkillä kotisohvalta käsin – Puijon torni on ikuistettu virtuaalitodellisuuteen

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Kuopion Puijon tornin alue ulkoilureitteineen ja korkeine maamerkkeineen on kuopiolaisille tuttua seutua. Viimeisen kolmen vuoden sisällä Puijo Peak Oy on kuitenkin uudistanut täysin kaikki liiketilansa maineikkaan mäkihyppymäen huipulla. Tämän seurauksena on syntynyt hyvin monipuolinen elämysalue, joka tarjoaa ravintolapalveluiden lisäksi paljon muutakin tekemistä ja kokemista.

Kuopion matkailuhelmi saa arvoistaan huomiota Savonia-ammattikorkeakoulun Virtuaalitori-hankkeen toteuttamalla kokonaisvaltaisella virtuaalikierroksella.

– Tämä virtuaalikierros on aivan ensiluokkaisen hieno juttu. Tämä matkailualue on yksi Kuopion keskeisimpiä ja meille digitaalisuus on olennainen osa matkailua. Ulkomailla toimivat matkanjärjestäjät voivat tutustua alueeseen kierroksen avulla. Myös lähempänä asuvat saavat kierroksesta apua esimerkiksi juhlien suunnitteluun, kun tiloihin pääsee tutustumaan vierailematta itse paikan päällä, kertoo Puijo Peak Oy:n toimitusjohtaja Pekka Niemelä.

Virtuaalikierroksella pääsee tutustumaan niin Tornikahvilan ja -ravintolaan kuin Puijon Majankin tunnelmalliseen miljööseen. Virtuaalikierros esittelee myös muun muassa tuolihississä ja saunakabinettia.

Voit tutustua Puijon virtuaalikierrokseen klikkaamalla tästä.

– Palvelemme mielellämme muitakin yrityksiä, joilla on tarpeita teettää virtuaalisia kierroksia, kertoo Virtuaalitorin projektiasiantuntija Santtu Viljakainen.

Santtu Viljakainen: santtu.viljakainen@savonia.fi