Vie vanhus ulos -tapahtuma 2.

Wellness Center tarjosi ikäihmisille liikunnallisen iltapäivän

Vie vanhus ulos -tapahtuma 3.

Ikäihmisille suunnatulla kävelyretkellä Valkeisenlammen ympäri osallistujat juttelivat niitä näitä reippailun lomassa.

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja järjestettiin tänä vuonna 18.9.-1.10. ja se edistää niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa. Savonia-ammattikorkeakoulun Wellness Center oli mukana tapahtumassa liikuttamassa ikäihmisiä.

Luonnossa liikkuminen voi tutkitusti parantaa fyysistä terveyttä, vähentää stressiä ja ahdistusta sekä lisätä yleistä onnellisuutta. Perjantaina 22.9. järjestetyllä kävelyretkellä oli myös tärkeä sosiaalinen merkitys, kun ikäihmiset saivat seurakseen samanhenkisiä ihmisiä ja juttuseuraa.

Eläkeläiset Oili Saari ja Mirja Ruuni tutustuvat vuosia sitten Parkinsonin tautia sairastavien omaisten tukiryhmässä ja he ovat olleet ystävyksiä siitä asti.

Saaren mies on sairastanut tautia jo 21 vuotta. Pariskunta lenkkeilee silti ahkerasti, vaikka askel välillä laahaakin hiukan.

Vie vanhus ulos -tapahtuma 1.

– Kuulin tästä tapahtumasta, kun tytär vinkkasi siitä minulle. Minusta on mukavaa liikkua yhdessä oman ikäisten kanssa, Oili Saari kertoo.

Tilaisuus oli Kuopion kaupungin järjestämä ja siinä tehtiin ensin kevyt alkulämmittely, kierrettiin sitten lampi kävellen ja loppuun tehtiin lyhyt palauttava harjoitus.

Mirja Ruuni luki tapahtumasta lehdestä ja saapui kävelylle ystävättärensä seurassa. Molemmat rouvat liikkuvat päivittäin ja tunnistavat liikunnasta saatavat hyödyt.

– Tällaiset tapahtumat ovat kivoja ja niitä saisi olla lisääkin. Oli mukavaa, että kävelyllä oli mukana myös paikallisia poliitikkoja, joiden kanssa pystyi samalla juttelemaan päivänpolttavista asioista.