Kaksi sote-alan opiskelijaa.

Yhteishaussa hakijaryntäys lähihoitajille suunnattuihin AMK-koulutuksiin – Savonian hakijamäärä kasvoi

Savonia-ammattikorkeakoulun uudet lähihoitajille suunnatut koulutukset keräsivät runsaasti hakijoita juuri päättyneessä kevään yhteishaussa.

Uudet koulutukset ovat sairaanhoitaja, monimuotototeutus lähihoitajille sekä sosionomi, monimuotototeutus lähihoitajille ja ohjaajille. Molemmat ovat AMK-tutkintoja.

Sosionomikoulutukseen haki 782 hakijaa. Sairaanhoitajakoulutus keräsi 326 hakijaa.

– Sosiaali- ja terveysalalla on tarve korkeakoulutetuille osaajille. Uusilla koulutusavauksilla tarjoamme lähihoitajan tai ohjaajan tehtävissä työskenteleville mahdollisuuden opiskella korkeakoulututkinnon työn ohella, koulutusjohtaja Esa Viklund kertoo.

Henkilöiden, joilla on jo riittävästi alan työkokemusta ja osaamista, on mahdollista suorittaa opinnot nopeutetussa aikataulussa. Osan harjoittelujaksoista voi tehdä omassa työpaikassa.

Koulutus- ja osaamistason nostaminen on Pohjois-Savolle kohtalonkysymys. Savoniasta valmistuneiden korkeakoulutettujen käytännönläheiselle osaamiselle on työelämässä jatkuva tarve.

– Savoniasta valmistuneista valtaosa työllistyy Pohjois-Savon alueelle. He ovat tärkeässä roolissa Pohjois-Savon elinvoiman ja kehityksen kannalta.

Vuonna 2023 Savoniassa suoritettiin yli 1200 ammattikorkeakoulututkintoa ja lähes 200 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. 

Hakijamäärät kasvoivat

Kaikkiaan opiskelupaikkaa Savoniasta tavoitteli yhteensä 8604 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli 3563.

Hakijamäärät kasvoivat viime vuodesta. Kevään 2023 yhteishaussa hakijoita oli 7474 ja ensisijaisia hakijoita 2991.

– Olemme iloisia hakijoiden määrän kasvusta. Mielestäni se on osoitus Savonian vetovoimasta opiskelupaikkana ja siitä, että olemme pystyneet uusilla koulutusavauksilla vastaamaan Pohjois-Savon osaajatarpeisiin.

Aloituspaikkoja kevään yhteishaussa on tarjolla 1 208 AMK-tutkintoihin ja 232 YAMK-tutkintoihin.

Lisätiedot: 
Esa Viklund, koulutusjohtaja 
esa.viklund@savonia.fi
044 785 5004