Kasvun kuikka -rintamerkki.

Yrittäjyys- ja innovaatiovaikuttajia palkittiin Kasvun Kuikka -palkinnolla

#SavoniaAMK

Business Center Pohjois-Savon Kasvun Kuikka –palkinto myönnetään vuosittain toimijoille, jotka ovat tehneet omalta osaltaan ennakkoluulotonta yrittäjyyden edistämistyötä.

Palkitut ovat tukeneet luovan sekä yritteliään ympäristön ja kulttuurin kehittymistä Pohjois-Savossa. Palkitsemalla kannustetaan maakunnan asukkaita uuden keksimiseen ja tuetaan yrittäjyyskasvatuksen merkitystä.

Palkinnon saajat valittiin Pohjois-Savon alueelta ilmiantoperiaatteella. Ihmisillä oli mahdollisuus ilmiantaa osallistujia ja ilmiannot eli osallistujien ilmoittamiset tehtiin sähköisesti.

Vuoden 2022 Kasvun Kuikka –palkinnot jaettiin 27. lokakuuta neljässä kategoriassa.

Oppilaitoksen opettaja tai opiskelija: lehtori Jari Ukkonen, Kallaveden lukio.

– En halua, että Kuopio on sellainen paikka, josta vastavalmistuneet ylioppilaat lähtevät heti valkolakin saatuaan. Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, ettei näin kävisi ja tämä työ tulee jatkumaan, Ukkonen kertoo.

Järjestö tai kunta: Varkaus NYT -toimintaryhmä, Warkautelaiset ry.

– Olen paluumuuttaja ja ihastunut Varkauteen pääkaupunkiseudulla ja Tampereella asumisen jälkeen. Voisi kuvitella, että Varkauden kokoisessa kaupungissa kaikki tuntevat kaikki, mutta ei se niin ole. Tietoisuutta eri yrityksistä täytyy levittää ja sitä me teemme, kertoi Sanna Runsala.

Yritys tai yrittäjä: Laatukoulutus Jouni Ortju Ky:n yrittäjä Jouni Ortju, Kuopio.

Muu aktiivinen toimija: Tiina Hartikainen, Kuopion alueen kauppakamari.

Jari Ukkonen, Tiina Hartikainen ja Sanna Runsala.
Jari Ukkonen, Tiina Hartikainen ja Sanna Runsala. Jouni Ortju palkittiin myös, mutta hän ei päässyt paikalle palkintojenjakotilaisuuteen.

Valitsijaraadissa toimivat Itä-Suomen yliopiston innovaatioasiantuntija Tomi Tuovinen, Savon Yrittäjien asiakkuuspäällikkö Mia Simpanen ja Savon ammattiopiston erityisopettaja Riikka Nissilä.

Palkintona on tunnustus ja uniikki muotoilutuote, jonka Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistunut muotoilija Martta Holma on suunnitellut. Hopeisen kuikan silmä on aito timantti. Kuikka tuo esiin Pohjois-Savon maakuntalinnun modernilla otteella. Se kuvaa maakunnan kulttuuria, jossa jokaisella annetaan mahdollisuus kulkea omaa tietään sekä kasvaa täyteen luovaan mittaansa.

Kilpailun verkkosivuille pääset klikkaamalla tästä.

Business Center Pohjois-Savon päätoimijat ovat Savonia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto, Kuopion ja Iisalmen kaupungit sekä Navitas Kehitys Oy.