Yrittäjyys- ja innovaatiovaikuttajia palkittiin Kasvun Kuikka -palkinnolla

27.10.2021   Uutiset

Business Center Pohjois-Savon Kasvun Kuikka –palkinto myönnetään vuosittain toimijoille, jotka ovat tehneet omalta osaltaan ennakkoluulotonta yrittäjyyden edistämistyötä.

Palkitut ovat tukeneet luovan sekä yritteliään ympäristön ja kulttuurin kehittymistä Pohjois-Savossa. Palkitsemalla kannustetaan maakunnan asukkaita uuden keksimiseen ja tuetaan yrittäjyyskasvatuksen merkitystä. Vuoden 2021 Kasvun Kuikka –palkinnot jaettiin tänään 27. lokakuuta neljässä kategoriassa.

Kategoria ”Oppilaitoksen opettaja tai opiskelija”
Opettaja Riikka Nissilä, Savon ammattiopisto.

Kategoria ”Järjestö tai kunta”
Savon Yrittäjät ry, Paula Aikio-Tallgren ja tiimi.

– Tämä palkinto on aivan super! Kehitämme toimintaamme tietysti myös jatkossa. Suhtaudumme intohimoisesti erityisesti nuorten työllistämiseen ja tämän työn parissa jatkamme myös jatkossa, tietysti yhteistyössä Business Center Pohjois-Savon kanssa, Aikio-Tallgren kertoo hymyillen.

Kategoria ”Yritys tai yrittäjä”
Ravintola King’s Crown, yrittäjät Niina-Marika Lahnavik-Hoffren ja Anni Hoffren.

Kategoria ”Muu aktiivinen toimija”
Yrittäjä Atte Hartikainen, Aten Apu.

Kasvun Kuikka -palkintojenjakotlaisuuteen osallistuneet henkilöt katsovat suoraa kameraan ja hymyilevät.
Kasvun Kuikka -palkintojenjakotilaisuudessa oli hymy herkässä.

Lisäksi tilaisuudessa jaettiin yllättäen bonuksena vielä yksi Kasvun kuikka –palkinto Business Centerissä työskentelevälle innovaatioasiantuntija Matti Laitiselle hänen erinomaisesta työstään.

– Jokaisessa tämän palkinnon saaneessa on yrittäjyyskasvatuksen henki. Tärkeää ei ole fyysinen paikka, vaan asenne ja yhdessä tekeminen, Laitinen summaa.

Palkinnon saajat valittiin Pohjois-Savon alueelta ilmiantoperiaatteella. Ihmisillä oli mahdollisuus ilmiantaa osallistujia ja ilmiannot eli osallistujien ilmoittamiset tehtiin sähköisesti. Ilmiantoja tehtiin lähemmäksi 20.

Valitsijaraadissa olivat Kuopion Vartiointipalvelun yrittäjä Mika Kolehmainen, Ylä-Savon ammattiopiston opettaja Hanna Moilanen, Pohjois-Savon liiton maakuntajohtaja Marko Korhonen sekä Business Center Pohjois-Savon tki-asiantuntija Marja Kauppinen.

Kasvun Kuikka –palkintona myönnetään rintamerkki, jonka Savonia-ammattikorkeakoulun muotoilijaopiskelija Martta Holma on suunnitellut. Hopeisen kuikan silmä on aito timantti. Kuikka tuo esiin Pohjois-Savon maakuntalinnun modernilla otteella. Se kuvaa maakunnan kulttuuria, jossa jokaisella annetaan mahdollisuus kulkea omaa tietään sekä kasvaa täyteen luovaan mittaansa.

Kasvun kuikka -rintamerkki mustassa samettilaatikossa. Kuikan pää on hopeinen ja sen silmä on aito timantti.

Kilpailun verkkosivuille pääset klikkaamalla tästä.

Business Center Pohjois-Savon päätoimijat ovat Savonia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto, Kuopion ja Iisalmen kaupungit sekä Navitas Kehitys Oy.